У Хмельницькому за допомогою програм співфінансування відремонтували більше 100 об’єктів

У Хмельницькому за допомогою програм співфінансування відремонтували більше 100 об’єктів
Фото з сайту Хмельницької міської ради

Дізнавайтеся що ще мають відремонтувати за програмою співфінансування у 2023 році і як подати заявку. 

На останній сесії Хмельницької міської ради прийняли Програму співфінансування ремонтів покрівель у багатоквартирних житлових будинках. Вона розрахована на 2023-2027 роки. Згідно неї ремонт в багатоповерхівках проводять за спільного фінансування мешканцями та міським бюджетом.  

Також у місті існує Програма співфінансування ремонту житлового фонду, що перебуває на балансі в УМК або ОСББ. Мер Олександр Симчишин каже, що це діючі програми, які вже повністю себе виправдали.

За його словами в попередні роки в місті вдалося відремонтувати більше 100 об’єктів.

Відео дня

На 2023 рік в пріоритеті:

Мер додає, що умови Програм варіюються залежно від віку будинку. Відсотки співфінансування бюджету і мешканців чітко визначені.

— На Програми кошти ми заклали, тому закликаємо хмельничан долучатися до них. Це дасть вам можливість економити кошти на оплаті комунальних послуг, — каже Олександр Симчишин. 

Як зробити ремонт за програмою співфінансування?

У Хмельницькому діє програма співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків. Вона передбачає виконання ремонтних робіт за спільного фінансування мешканцями та міським бюджетом.

Що це означає?

Хмельничани за цією програмою можуть замінити вікна, двері на сходових клітках, трубопроводи водопостачання чи водовідведення у підвалах або ж виконати ремонт покрівель. Співфінансування можна скористатись всім. Про це журналістам vsim.ua розповідає начальниця відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлової політики і майна Ганна Рихлицька. І додає, що частка фінансування залежить від віку будинку. Зокрема:

  • від 10 до 25 років співвідношення становитиме 40% (з міського бюджету) на 60 % (сплачують мешканці);
  • від 25 до 50 років будинку – 60% на 40%;
  • старші 50 років – 80% на 20%, де за мешканці сплачують меншу частку.

Яка процедура?

Як пояснює Ганна Рихлицька, мешканцям потрібно прийняти рішення щодо співфінансування на загальних зборах і оформити протокол. Загалом повинна бути згода не менше 75% від всіх співвласників будинку. 

Загалом процедура може зайняти кілька тижнів. 

В минулому році за цією програмою співфінансування замінили вікна (місця загального користування) в 11 будинках. У попередні роки ця кількість була більшою.

Куди звертатись?

Аби скористатися програмою, необхідно звернутися до управління житлової політики і майна за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 1, тел.: 79-57-65.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up