У Хмельницькому заборонили встановлювати рекламні штендери

У Хмельницькому заборонили встановлювати рекламні штендери

Вони заважають пішоходам та комунальникам. 

В обласному центрі більше не буде переносних рекламних конструкцій на тротуарах. У виконавчому комітеті Хмельницької міської ради прийняли рішення заборонити встановлення рекламних штендерів. Про це повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук. 

Він зазначив, що подібна реклама була дуже популярною починаючи з 2000-х років. Ще раніше місцева влада намагалися впорядкувати безлад зі штендерами. Для цього розробляли правила встановлення конструкцій, в яких фактично прописували відстані від приміщення та розміри штендерів. Однак, каже Ваврищук, це не працювало.

— На мою думку,  такий формат себе давно "віджив". З розвитком бізнесу та кількості торгових точок важко уявити як будуть виглядати вулиці міста, якщо кожен поставить такий штендер, — додав посадовець. 

Відео дня

Також він заявив, що штендери створюють незручності пішоходам та комунальним службам.

Довідка:
Штендер — мобільна (переносна) рекламна конструкція, яку встановлюють на вулиці в безпосередній близькості до компанії-рекламодавця.
Як правило штендер буває у формі арки або прямокутника з інформацією на одній або двох рекламних поверхнях. Такий вид реклами є одним із найдешевших.

Додамо фото «стометрівки», зроблене тернопільським фотографом 2011 року. Видно, що Проскурівська тоді була просто заставлена штендерами, які стояли буквально на кожному кроці. Зараз же таких конструкцій на цій локації немає. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Sasha Emelchuk

    Штендери заважають самокатчикам та велосипедистам .
  • IGOR

    Давно пора было эту безвкусицу запретить. Ещё бы борды и ситилайты убрали в черте города, было бы вообще супер...

keyboard_arrow_up