У Хмельницькому заборонили встановлювати нові білборди

У Хмельницькому заборонили встановлювати нові білборди
Фото зі сторінки Миколи Ваврищука

Дозволів на нові не видаватимуть, а кількість “старих” поступово планують зменшити.

Хмельницький планують поступово очистити від білбордів та замінити габаритні рекламні конструкції сучаснішими. Так, у виконавчому комітеті вирішили обмежити встановлення білбордів у місті. Це означає, що нових дозволів на їх встановлення управління архітектури видавати не буде. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук

Він каже, це зв'язано з тим, що подібних рекламних конструкцій у місті й так більше, ніж достатньо. Але бажаючих встановити їх досить таки багато.

— За останні 2 роки нових дозволів практично не надавалося. Всі встановлення відбувалися в рамках перенесення з інших місць. Ще раніше ми звільнили центральну частину міста від таких конструкцій і будемо розширювати перелік "вулиць без бордів". Працюватимемо над тим, аби підприємці замінювали старі конструкції на сучасні, — додає Микола Ваврищук. 

Відео дня

Наразі, зазначає посадовець, осучаснити білборди дуже важко, адже війна практично зупинила розвиток рекламного бізнесу. Разом з тим частина рекламників таке рішення підтримує. Адже перенасичення рекламою зовсім не сприяє її якості. 

Хмельничани у коментарях підтримують рішення позбутися бордів. І водночас нагадують, що разом з тим слід прибрати аудіорекламу:

 

Фото Віри Тарчевської

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Oleksandr

    Потрібно ще зобовязати власників слідкувати за їх станом - щобне стояли іржаві та обдерті, та коли немає реклами клеїли щось, а не стояли знову ж таки обдерті
  • Надія Легельбах

    Розумне рішення
  • Сергій Вікторович Довганюк

    На трасах.. об'їзних..будь ласка, в місті це зайве!!!
  • Іванна Борецька

    Вони давно вже дратують нормальних людей.

keyboard_arrow_up