У Південному Бузі зафіксували масовий замор риби (ФОТО)

У Південному Бузі зафіксували масовий замор риби (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінок Хмельницького рибоохоронного патруля та Держекоінспекції Хмельницької області
  • Вода в місцях гибелі риби має зелений колір та специфічний запах. 
  • Проби води відібрали для проведення лабораторних досліджень.

На гарячу лінію Держрибагенства звернулись небайдужі хмельничани та повідомили про масову загибель риби на правому березі Південного Бугу в Хмельницькому. Про це повідомляють в рибоохоронному патрулі

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища оглянули правий берег водосховища від Західно-Окружної до Кам’янецької. Вони знайшли 90 загиблих рибин. З них 89 карасів сріблястих та 1 товстолоб. Загальна сума збитків склала 144 347 гривень. 

Також інспектори з’ясували, що вода у Хмельницькому водосховищі має зеленкуватий колір та специфічний запах. Будь-яких візуальних забруднень (плям) на поверхні води, ймовірних джерел забруднення (труба, потік, скид) не помітили. 

Відео дня

Спеціалісти відібрали проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень. Висновок про те, що стало причиною масової загибелі водних біоресурсів мають надати після результатів проведених досліджень.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про усі виявлені факти загибелі риби  на «гарячу лінію» 068 384 98 10.

Мертву рибу та цвітіння води цього року вперше помітили наприкінці травня. Тоді чиновники припустили, що це сталося через скидання токсичних відходів вище за течією або ж через поширення якоїсь хвороб. 

Але точної причини загибелі риби так і не встановили. Екологи були впевнені лише, що причина не у забруднюючих речовинах. Мовляв, це може бути вірус. 

А для очищення води у Хмельницьке водосховище внесли 50 кілограмів пасти водорості хлорели

Нагадаємо, у Департаменті інфрастуктури підготували проєкти щодо очищення і оздоровлення річок. Зокрема, запланували три етапи:  розчистку Південного Бугу,  річки Кудрянки від Кам’янецької, а також перекидання стоку річки Плоска за дамбу Південного Бугу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Es fero

    зайдеш, зелена вода, ниряєш, відкриваєш очі нічого не бачиш, пливеш куди несе, чуєш в рупор - не запливайте за буйки, ага, треба поворот, а збоку риби, а знизу зелень якась, ці водорослі всюди, чого граблями не почитистити? можна заплутатись в них разом з тіою рибиною.

    ці жовті кувшинки може в них діло? воно то гарно але їх не було і якась вода прозоріша була
  • Олександр Стаднік

    В 90х роках будучи підлітком цілий день проводили на Бугу,ловили в масках раків вода була як в акваріумі,а тепер страшно зайти!!!
  • Es fero

    позавчора вночі виходила на балкон глянути чи повний місяць, і так було чути рибою в повітрі.....

    ще раз кажу зі сторони парка як йти далі біля катамаранів там приватні будинки і є одна труба точно! була , діаметром може в 40 см... прям в річку спукається...

    а ще не знаєм що по стороні пляжа далІ, там понабудували всякої херні, може каналізації хто поробив в воду?

    бо коли пару тижнів прийшла на пляж покупатись, підхожу до води і понесло запахом каналізації. але думала може то десь так, з туалету.

    але запах каналізації! бляха
  • viktor

    Коли був малий ходили купатися на Буг,вода була хоч пий її,а зараз засрали річку,а міська влада разом з сімчишиним дурку гоняють,Займітся свіми прямими обовязками і не вішайте лапшу на вуха людям,а не можете йдіть по добру здорову поки вам люди шию не намилили бездарники.

keyboard_arrow_up