У “Подільських Товтрах” вирубали дерев на 70 мільйонів, — ДБР

У “Подільських Товтрах” вирубали дерев на 70 мільйонів, — ДБР
Тут і далі фото ДБР. Колаж vsim.ua
  • На березі Збруча вирубали більше 2-х тисяч дерев. 

  • Тепер правоохоронці проводять обшуки в селищній раді, підрозділі нацзаповідника та в підрядній фірмі. 

На території нацпарку «Подільські Товтри» відбулась масштабна незаконна вирубка дерев. Як наслідок — держава зазнала збитків на 70 мільйонів гривень. Про це інформують у Державному бюро розслідувань. 

Тепер працівники ДБР проводять обшуки у межах розслідування незаконної рубки у приміщеннях Сатанівської селищної ради, Чемеровецькому підрозділі національного заповідника «Подільські Товтри», підрядній організації, держпідприємстві «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», інших установах та організаціях.

Правоохоронці повідомляють, що також обшуки проводяться за місцем проживання осіб, які мають відношення до протиправної діяльності.

Відео дня

Відомо, що на території Сатанівської селищної ради на березі річки Збруч облаштовували рекреаційні зони. Під час виконання цих робіт незаконно вирубали понад 2 тисячі дерев, у тому числі цінних порід. Це завдало збитків державі на суму 70 мільйонів гривень.

Аби переглянути всі фото - гортайте вбк:

Нагадаємо, роботи з відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки з влаштуванням рекреаційних зон в її заплаві робило хмельницьке приватне підприємство “Спорт-прогрес”. 

Підприємство мало видалити 922 дерев різних порід. Але зрізало більш, як удвічі. 

- Видалення всіх зелених насаджень було проведено за відсутності дозволу та ліміту на спеціальне використання природних ресурсів, що є порушенням статті 9-1 Закону України “Про природно заповідний фонд України” (Спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється в межах ліміту та на підставі дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду), - зазначають в Державній екологічній інспекції. 

Нині триває слідство. ДБР встановлює повне коло причетних до оборудки осіб. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років. А процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Про підприємство

Підприємство “Спорт-прогрес”, за даними сервісу YouControl, зареєстроване у Хмельницькому, на Трудовій. Керівником є Вадим Жвалюк. Основний вид діяльності - “будівництво інших споруд”. Інші види - електромонтажні роботи, монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, покриття підлоги й облицювання стін тощо. Статутний капітал підприємства складає 1 мільйон гривень.

Возможно, это изображение трава, туман и дерево

 

Возможно, это изображение дерево

 

Возможно, это изображение дерево и трава

 

Возможно, это изображение трава, туман, водоем, дерево и река Тибр

 

Возможно, это изображение дерево

 

Возможно, это изображение дерево

 

Возможно, это изображение дерево

 

Возможно, это изображение 1 человек

 

Возможно, это изображение трава

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валерий Мишков

    И что из того что вырубили ? Деньги вернули  деревьев посадили на эти деньги или кто-то отправлен за решетку? Только п.здеть умеют,украл в тюрьму точка
  • R Demir

    В Україні потрібно ввести смертну кару для владних бандитів і корупціонерів
  • Читач55

    П.дари!Знов після санітарної вирубки одні пеньки!Бодай їхнім сім'ям те намародерене бабло стало поперек горла!Потвори.
  • Читач81

    Рік рубали. А тепер, кто ето сдєлал? Продали тамтешні ліси і села за хабарі зарубіжним бізнесменам. А тепер комедію ламають з покаранням стрілочників.

keyboard_arrow_up