Українка з Канади подарувала цінні експонати заповіднику “Самчики”

Українка з Канади подарувала цінні експонати заповіднику “Самчики”
Тут і далі фото зі сторінки заповідника
  • Олени Берикул-Криворучко, яка нині мешкає в Онтаріо, віддала старовинну порцеляну з приватної колекції. 

  • Тепер 92 експонати стануть частиною експозицій в парадних залах Палацу садиби. 

Державний історико-культурний заповідник «Самчики» отримав подарунок від громадянки Канади українського походження. Олена Берикул-Криворучко, яка мешкає в місті Беррі, Онтаріо, вже вдруге дарує музею на Хмельниччині експонати з приватної колекції. Це відбувається в рамках проекту «Співпраця під час війни», повідомляють у заповіднику. 

Олена Берикул-Криворучко подарувала експонати з її колекції побутової порцеляни ХІХ-ХХ століть для оформлення експозицій в музеї-маєтку «Самчики». 

Відео дня

— Своїм шляхетним вчинком пані Олена робить вагомий внесок в культурне відродження своєї історичної Батьківщини для поглиблення співпраці між українцями світу як єдиного народу, сприяння розвитку волонтерства та добровільного дарування в Україні, — додають у заповіднику. 

Благодійниця передала підібраний у стилі Імарі посуд для накриття обіднього столу в Червоній залі Палацу на 6 осіб. Колекцію умовно назвали «З чого їли, з чого пили…». Загальна кількість предметів — 92. 

За бажанням благодійниці ця колекція порцеляни стане частиною постійних та тимчасових експозицій в парадних залах Палацу. Також її будуть використовувати для проведення тематичних чаювань, майстер-класів з вивчення порцеляни, фотосесій, інтерактивних екскурсій.

У новому туристичному сезоні відвідувачі “Самчиків” зможуть помилуватися новими експонатами та дізнатись цікаві факти про історію та використання порцеляни. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Пашко Швець

    Як це зараз ВАЖЛИВО 🤬🤬🤬

keyboard_arrow_up