В хмельницьких садочках подорожчало харчування: скільки платитимуть батьки

В хмельницьких садочках подорожчало харчування: скільки платитимуть батьки
  • В міській раді вирішили підняти вартість харчування в навчальних закладах Хмельницького.
  • У садочках тепер платитимуть на дві гривні більше, в школах - на одну.

Починаючи з 1 листопада зросла вартість харчування в навчальних закладах Хмельницького. Відтепер, в дитячих садочках на одну дитину виділятиметься 24 гривні, а у школах вартість харчування складатиме 13 гривень. Чому ж зросли ціни, журналісти vsim.ua дізнались в Департаменті освіти.

- При складанні раціону для дітей дошкільного віку ми керуємося натуральними нормами харчування, в яких зазначено, що в раціоні дитини має бути баланс між білками, жирами і вуглеводами. Відповідно м’ясо, молоко, гречка, які закуповують на дитячі садочки та школи, подорожчали. У навчальних закладах важко забезпечити дотримання натуральних норм, щоб влізти в ту суму, яка передбачена на добу на одну дитину. Тому рішенням 25 сесії міської ради Хмельницького вартість дещо збільшили, - пояснив начальник фінансово-економічного відділу Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Сергій Птащук.

Від початку листопада розподілення виплат між міським бюджетом і батьками не зміниться. Місто відшкодовуватиме 40% вартості харчування в ДНЗ, батьки платитимуть - 60%. За новими цінами з бюджету міста в день на одну дитину виділятимуть 9,60 гривень, батьки сплачуватимуть по 14,40.

Відео дня

Нагадаємо, що останній раз ціну підвищували з 1 січня 2018 року. Тоді за харчування у садочках платили по 22 гривні, а у школах - 12 гривень. Буквально тиждень тому журналісти vsim.ua інспектували харчування дітей у ДНЗ Хмельницького. На меню та різноманіття страв батьки переважно не скаржилися.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Світлана

    Чого так мало, повино бути мінімум 50 грн, он в дит.садах Европи, все платно, безплатні лише самі страшні групи без іграшок і ковриків, обіди приносить дитина з собою, шо мама дала, а нє то забираєш додому кормиш, потім знов приводиш.
  • Сергей Кузьменков

    а почему подорожало? а потому что проезд на гривну подорожал! у меня все! на рынке, в магазинах, на складах, все подорожало, а в садике должно быть дешевле или бесплатно, вы еще так медецыну захотите бесплатную ))
  • Юрій Петрович

    Як би менше крали і торби таскали, то діткам би вистачало того і без підвищення. А так батьки оплачують щей харчування для працівників харчоблоку та інших "п'явок", які потім щей продають по людям надоишки, такі як крупи, олію, фарш, повідла, сметану, пряніки, соки, какао... Сумки набивають різним харчом, по магазинах вже не ходять, нічого не купують....,обїдають діток, безсовісні...

    Irina Irochka Irusya reply Юрій Петрович

    Звідки така інформація?!?!?! Ви впіймали хоть одного працівника за руку?!?!?!

    Юрій Петрович reply Irina Irochka Irusya

    Користуючись правом, що доглядати дамські сумочки не будуть, пакують, йдучи додому, хто кільо може. Як би моя воля, зловив би і показав. А так це не мої повноваження. Але факт є фактом!!!! Реакції зі сторони органів нуль!!!!

    Мастер Автополив reply Юрій Петрович

    То кляті москалі крадуть, а вкраїнці чемні, чесні і непитущі.

    Юрій Петрович reply Мастер Автополив

    Їм на закуску не вистачає...;)
  • Alexander Zacharkiewicz

    крадуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up