Власник “СВ” другу ніч поспіль скандалить з поліцією. Що відомо

Власник “СВ” другу ніч поспіль скандалить з поліцією. Що відомо
Скріни з відео Віктора Вікарчука
  • Попри карантин, після опівночі в “СВ” “запалюють” на повну.
  • Розваги й танці відвідувачів другу ніч поспіль припиняють правоохоронці.
  • Власник комплексу Віктор Вікарчук називає це злочинністю та порушенням конституційних прав людини.

Нічні стріми із оздоровчо-розважального комплексу “СВ” вже двічі з’являються на сторінці його власника Віктора Вікарчука у Facebook. Один із них опублікований у середу, 14 жовтня. Інший - сьогодні, 15 жовтня. На відео - працівники поліції, які говорять про порушення правил карантину. Проте ті, за словами власника “СВ”, лише “перешкоджають роботі його закладу”. Розповідаємо в деталях, що там відбувалося дві ночі поспіль. 

“Сідайте на підлогу і нехай вас пробують піднімати”

Віктор Вікарчук - власник комплексу “СВ” у Хмельницькому. Чоловік неодноразово влаштовував на майдані Незалежності мітинги. У тому числі й проти карантинних заходів, які вважає “дибільними”. Один із таких відбувся у липні. Тоді працівники закладу Віктора Вікарчука вийшли на майдан мітингувати проти дистанційної освіти. Сам власник “СВ” під час розмови із журналістами наголосив, що потрібно скасувати “коронавірусні дибільні ситуації”. Зокрема, масковий режим.

Надворі вже осінь. Коронавірусні “дибільні ситуації” продовжуються. Кількість хворих на COVID-19 щоденно збільшується. Масковий режим досі ніхто не скасував, а дистанційна освіта знову набирає обертів. Щоправда, поки це стосується лише вищих навчальних закладів.

Відео дня

Торкнулися карантинні заходи і роботи розважальних закладів. Відповідно до постанови Кабміну, на території України на період карантину заборонена робота нічних клубів після 24-ї до 7-ї години ранку. Саме з цього приводу правоохоронці навідуються другу ніч поспіль до “СВ”.

Сталося так у середу, 14 жовтня. Перший стрім з’явився на сторінці власника “СВ” о 1 годині ночі. На відео він розповідає, що по дорозі додому отримав дзвінок від адміністратора закладу, який повідомив про візит поліцейських. Тоді він сам виїхав до “СВ”. Під час спілкування із працівниками поліції, Віктор Вікарчук сказав, що наразі відбувається порушення конституційних прав людей. За його словами, поліція зареєстрована як юридична особа. А отже не має права зупиняти діяльність закладу. 

Після тривалих перемовин, до “СВ” прибув підрозділ патрульної поліції “ТОР”. У свою чергу Віктор Вікарчук зайшов до зали, де проходила дискотека, і звернувся до всіх відвідувачів зі словами: “Сідайте на підлогу і нехай вас пробують піднімати”. 

Згодом правоохоронці зайшли до тієї ж зали й відвідувачі почали її залишати. Також в закладі вимкнули музику. А власник комплексу, продовжуючи зйомку стріму, зателефонував на лінію “102”. Під час розмови із оператором, повідомив: “Мені забороняють вчиняти мою підприємницьку діяльність”.

До слова, патрульна поліція на виклик так і не прибула. 

Поліція склала протокол за порушення правил карантину

Вже наступної ночі все повторилося. Ще до опівночі в “СВ” прибули працівники Зарічанського відділення поліції із попередженням про закриття закладу після 24 години. Віктор Вікарчук знову почав знімати стрім. Правоохоронці пояснювали свій візит постановаю Кабміну про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. На що Віктор Вікарчук відповів: “Кабінет Міністрів - не існує такого суб’єкта, він ніде не зареєстрований”. 

Однак цієї ночі, 15 жовтня, закінчилося все складеним протоколом на Віктора Вікарчука за статтею 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей). Відповідальність за якою для громадян штраф від 17 до 34 тисяч гривень, посадовим особам - від 34 до 170 тисяч. 

Пояснення Віктора Вікарчука

На своїй сторінці у Facebook Віктор Вікарчук опублікував відео, де пояснив свою позицію стосовно ситуацій у його комплексі. Він каже, що в Україні немає органів місцевого самоврядування і виконавчої влади. За його словами, існують лише комерційні структури. А приїзд до “СВ” працівників поліції чоловік називає “злочинним процесом”. 

Що кажуть в поліції

Речниця міського відділу поліції Людмила Берестовська каже, що працівники поліції дві ночі поспіль в оздоровчо-розважальному комплексі “СВ” проводять роз’яснювальну роботу. Також у поліції підтвердили інформацію щодо складеного протоколу на Віктора Вікарчука за статтею 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей). 

Заступник начальника Зарічанського відділення поліції Ярослав Ільков повідомив, що правоохоронці й надалі будуть навідуватися до “СВ” із попередженнями про заборону роботи нічних клубів після 24 години. За його словами, за порушення правил карантину можуть складати протоколи і на самих відвідувачів. Також Ярослав Ільков пояснив, що в разі ігнорування правил адміністрацією закладу, будуть викликати підрозділ патрульної поліції ТОР. Мовляв, робитимуть це із метою уникнення конфліктних ситуацій між відвідувачами, працівниками комплексу й правоохоронцями. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (244)
  • Анонім

    Дуже гарно роз'яснив у відео, але натомість  не розповів, як він бачить шлях до вирішення таких проблем з якими наразі зіткаються підприємці? Адже нехтувати правилами і зі всіма сваритися , то не по взрослому.І чи готовий він стати меценатом  в боротьбі з  пандимією "ковід 19"?
  • Chost

    Власник СВ молодець, для людей організовує дозвілля, цінова політика помірна, і на фоні корумпованих правоохоронних органів та органів держ.влади, лікувальних закладів з їх некорумпованим персоналом, він є Людина, що працює для нас).  І якщо поліція проти порушень правил карантину, то пропоную для початку скласти адмінпротоколи на 17тис. по ст.44-3 КУАП на своїх родичів, які всупереч недебільним правилам блудять без паспортів по вулиці і без масок у гром.місцях ....

    Хуан Матус reply Chost

    Мощно лизнул!
  • Ольга Гриців

    А може просто обмежити кількість людей в СВ так щоб всім було зручно
    .

    Юрій Гудок reply Ольга Гриців

    А може зробити в СВ  стаціонар по ковід?

    Anatolii Dyshlevskyi reply Юрій Гудок

    А може не виходити з дому 2-3 роки, поки не пройде цей грип?

    Хуан Матус reply Anatolii Dyshlevskyi

    Не виходь, зроби всім ласку.

    Anatolii Dyshlevskyi reply Хуан Матус

    Коронаістерички, які за те щоб все позакривати хай не виходять, а я виходив і буду виходити

    Хуан Матус reply Anatolii Dyshlevskyi

    Так чого питаєш? Чи вже забув, що писав?))
  • Віталій Шмига

    В.іншій державі заплатив.би.мільонні.шьрафи за.кожне.порушеннч
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up