В парку Чекмана облаштовують новий місточок для велосипедистів і пішоходів

В парку Чекмана облаштовують новий місточок для велосипедистів і пішоходів

Велодоріжка і пішохідна зона, які з'явилися у парку Чекмана, пролягали через місток біля “Спартака”. Але на ньому було важко розминутися усім учасникам руху. Тож, в ЖКГ вирішили повністю зняти стару металеву конструкцію і побудувати широкий новий місток.

Парк Чекмана облаштували новими пішохідною та велосипедною доріжками, які з'єднали парк із Гречанами. Будівництво закінчилося цього року. Дві паралельні дороги вимостили бруківкою. Спочатку планували, що біля “Спартака” треба прокласти ще один місток, аби і пішоходи і велосипедисти могли розминутися. Але існуюча конструкція була занадто старою, тож її взагалі вирішили демонтувати. Натомість розпочали роботи з улаштування нового містка. За словами начальника управління ЖКГ Василя Новачка, роботи входять в проект будівництва велодоріжок та пішохідних доріжок парку Чекмана. Завершити його планують до кінця літа.

 Нагадаємо, що в парку культури і відпочинку імені М. Чекмана планують розпочати реконструкцію. Львівські архітектори з урбаністичної ініціативи «Група 109» візьмуться за розробку проекту, обіцяють втілити в життя ідеї та побажання усіх хмельничан. Думки громадян уже почули і зібрали, коли проводили у місті флешмоб #тількивпаркучекмана.

До того ж, триває відновлення найбільшої у Хмельницькому скульптури з металобрухту Миколи Мазура “Космос”.

Відео дня

Старий міст 

Велодоріжка 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • George Zaremba

    Я з сімёєю і з друзями досить часто ходимо в парк Чекмана кататись на картингах і електроквадрациклі. Чому саме в парк Чекмана ? Тому що близько, зручно, в центрі міста і тому що паркова зона для розваг і відпочинку! То враховуючи викладене, хтілось би звернути увагу на тому, що ці картиги "тримаються" завдяки не байдожості місцевих Хмельничан, які допомагають так званому "дяді Колі" (тренер з картингу) утримувати в порядку дану територію і техніку. Однак, з боку місцевої влади є ряд незрозумілих непорозумінь! Так, на даний колишній цирковий майданчик ставлять цирки, які своїми фурами та кольми знищують рештки даної території! Чому? Кому це вигідно? Циркачи стогнуть їм не до вподоби це місце (раніше весь час цирки розміщували на території пляжу, бо це їм зручно, просторе місце багато відвідувачів, транспортна розвязка і і саме головне, "гарний прибуто в центрі міста". Якщо розміщувати цирк в парку то краще його розміщувати на території колишного "колеса обозрения". А картимнгистам треба допомогти -зробити їм асфальт і поліпшити цю територію, бо картинг в парку -ЦЕ ДУЖЕ КЛАСНО І НЕОБХІДНО!
  • Andryha Sivik

    Не научены наши люди к велодорожкам!!! Продолжают по ним ходить!!! Нужно знаки напоминания каждых 5 метров ставить!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up