Вартість проїзду в тролейбусах України: хто платить більше за хмельничан

Майже два роки у Хмельницькому за квиток до тролейбуса беруть 1,5 гривні. Ціни не найменші, але і не найбільші в Україні. Наздогнати лідерів тарифного рейтингу України «рогаті» з «Електротрансу» можуть до кінця цього року.

Вартість проїзду в тролейбусах України: хто платить більше за хмельничан

 Одяг, продукти харчування, комуналка… Ціни ростуть на все. Не відстає і громадський транспорт. Вартість квитка за проїзд в автобусах і тролейбусах Хмельницького за останні десять років змінювався 25 разів. Тарифи на проїзд в «рогатих» підстрибували 4 рази. Наступний крок до подорожчання Хмельницька міськрада може зробити вже цього року.

 У Хмельницькому тариф півтори гривні тримається уже більше двох років. Востаннє вартість проїзду піднімали у травні 2014 року. Тоді ціна зросла з 1, 25 гривні до 1, 50. Після того було підвищення вартості проїзду в автобусах та маршрутках. Тролейбуси не чіпали.

 - Прийде вересень – здорожчає електроенергія на 30%. Якщо будуть дорожчати паливно-мастильні, енергоносії, запчастини, тоді будемо звертатись до влади і просити підняти тариф. Якщо б ми відшкодовували за пільговий проїзд - на підприємстві ніхто б не розглядав такого питання, - говорить «ВСІМ» директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. – Станом на сьогодні питання підняття тарифів не розглядається. Міська вада також стоїть на позиції не ставити його на обговорення. Принаймні до липня-серпня.

Відео дня

 Питання про підняття тарифів на проїзд в хмельницьких тролейбусах не розглядають, але вже планують. Для порівняння, у сусідніх обласних центрах вони є вищими. Наприклад, у Вінниці містяни платять дві гривні. У Львові і Тернополі також. Найдорожчою поїздка в рогатих є у Києві - три гривні. Лише кілька областей України мають вартість проїзду 1. 50. Похвалитися тим, що їхні тролейбуси возять за найменшу ціну, можуть мешканці Сум і Херсону. Там пасажири віддають кондуктору по 1,25 гривні. Більш детально про вартість проїзду в тролейбусах України дивіться на інтерактивній карті від «ВСІМ».

* В Ужгороді працюють лише маршрутки. Вартість проїзду - 4 гривні.

 Довідка: Зараз у парку комунального підприємства «Електротранс» нараховується 105 тролейбусів. Серед них працюючими є 90. Цього року у Хмельницькому має з’явитись ще 3 нових «рогатих». Принаймні, так пообіцяли.

Читайте також: 

Запилений черевик та брудні стіни. Як вам таке сусідство у хмельницькому тролейбусі?

Нічні тролейбуси у Хмельницькому не користуються популярністю. Підприємcтво працює у збиток

Де у Хмельницькому продають проїзні квитки (КАРТА)

 
Коментарі (3)
  • Анонім

    Вже 5 років в м.Львів введено платний проїзд пільговикам у години пік.Так відрегульовано пасажиропотік,створено комфортніші умови проїзду для пасажирів. У Хмельницькому ситуація жахлива!!Весь громадський траспорт перетворився на " пенсіонеровози". Досить того, що ми вимушені платити більше в маршрутках, аби їх проїзд був безкоштовним, так ще і не можливо доїхати на роботу бо транспорт переповнений! НЕВЖЕ ЛИШЕ ПІЛЬГОВИКИ ЛЮДИ! А решта мають працювати і катуватись в транспорті за свої гроші? Вважаю, що можна і пільговикам з повагою віднестись до решти пасажирів і спланувати свій проїзд так, щоб він не припадав на пікові години, тим більше, що в них весь час вільний і за спізнення на базар не штрафують, а за спізнення на роботу- з нею можна попрощатись!
  • Hnat Kubov

    У вас мапа України без Криму. Ви там нормально почуваєтесь в редакції? Клею не нанюхались часом?

    Исламбакиев Тигран reply Hnat Kubov

    Смотрим правде в глаза: не видать нам уже Крыма так же, как ядерного оружия.

    З.Ы.: если навести мышку внизу, окошко с Крымом отображается.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up