Вхід до Палацу творчості зроблять до червня, а ремонт фасаду перенесуть

Вхід до Палацу творчості зроблять до червня, а ремонт фасаду перенесуть
  • За сходовий майданчик перед входом до Палацу творчості взялись у серпні минулого року. 
  • Та через те, що довелось переробляти проект, завершити ремонт не встигли. 
  • Закінчити його планують вже за півтора місяця. 
  • А от з утепленням фасаду та новими вікнами чекатимуть до 2019. 

У будівлю на Свободи 2/1 ще тодішній Палац піонерів переселився у 1989 році. На нове приміщення “скинулись” місцеві підприємці. А вже у 1991 році заклад перейменували на Палац творчості для дітей та юнацтва. Та більше п’ятнадцяти років ремонт у закладі відкладали. За цей час Палац творчості почав тріщати по швах. Стіни закладу полущились, їх постійно розмальовують. Не витримав і сходовий майданчик перед будівлею. Люди були змушені ходити по камінцях. Були скарги і на холод у кабінетах.

Капітальний ремонт Палацу творчості запланували на початку минулого року. Тоді вирішили, що потрібно покласти новий асфальт на сходовому майданчику, встановити металопластикові вікна, а також утеплити фасад будівлі. Підрахували, що на реконструкцію знадобиться 17 мільйонів гривень.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Зробити сходи не встигли

У 2017 з міського бюджету виділили 3 мільйони, аби зробити ремонт сходів та майданчика перед центральним входом. Та поки пройшов тендер і зробили усю необхідну документацію, будівельники взялись до роботи аж у серпні. Робітники зняли верхній шар асфальту і збирались робити гідроізоляцію.

Та в останній момент довелось корегувати проект. Все через те, що за попереднім було заплановано стелити вхід асфальтом. Але старі плити не витримали би техніку, тому вирішити викласти сходовий майданчик плиткою. За минулий рік будівельники встигли укріпити старі плити. Також частину майданчика залили монолітом. Вдалось освоїти лише 1,5 мільйона, решту ж департамент освіт перекинув на інший об’єкт.

На частині майданчика вже зробили стяжку

Вхід мають закінчити за півтора місяця

Заливати монолітом продовжили вже у 2018. На цей рік з бюджету дали 4 мільйони. Цих коштів має вистачити для того, щоб завершити ремонт сходового майданчика. Завершити центральний вхід планують до 1 червня.

- З січня роботи тривають по плану. Зараз вже засипали керамзит для стяжки і утеплення. Потім будемо робити стяжку з металічним армуванням. Так ми його зафіксуємо. Далі ми виходимо на три шари гідроізоляції. Потім планується висипка будівельної мучки і далі буде покладена плитка, - пояснює директор Палацу творчості для дітей та юнацтва Володимир Гула.

Інша частина входу поки засипана керамзитом

Ремонт фасаду відкладуть на 2019

Директор Палацу творчості каже, що міська рада не передбачила на цей рік коштів для ремонту фасаду та встановлення нових металопластикових вікон. Навіть якщо їх виділять на літній сесії, то навряд чи їх встигнуть освоїти до зими.

- Зараз у квітні нам дали 4 мільйони, щоб закінчили сходовий майданчик до 1 червня. Більше коштів поки не дали, тому літо ми простоїмо. А навіть, якщо нам дадуть восени гроші на продовження реконструкції, то все одно роботи перенесуться на наступний 2019 рік, - вважає Володимир Гула.

Центральний вхід до Палацу творчості перекритий

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up