Відверто про “Rock&Buh 2019”: враження учасників та організаторів фестивалю

Відверто про “Rock&Buh 2019”: враження учасників та організаторів фестивалю
  • Три дні шаленства офіційно позаду.
  • У Хмельницькому відгримів перший в сезоні фестиваль «Rock&Buh».
  • Які враження залишив по собі та чого не вистачило, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Позаду три дні шаленого драйву, запальної музики та нових знайомств. Вихідні у Хмельницькому дійсно були гарячими. Наше місто приймало фестивальників з різних регіонів країни. На сцені виступали іноземні виконавці та кращі вітчизняні рок-гурти. Загалом, за три дні фестивалю на міському пляжі запалювали 36 виконавців. Працювало три сцени, порадував своїм різноманіттям і фуд-корт. Любителів року частували кращі ресторани та кав’ярні міста.

Вчора, 26 травня, під феєричний виступ хедлайнерів дня гурту «O. Torvald» фестиваль рок-гуртів офіційно закрили. «Rock&Buh» добіг кінця, а це означає, що час підводити підсумки. Враженнями від першого в сезоні фестивалю з журналістами vsim.ua поділилися глядачі та організатори заходу.

“Вся прилегла територія стає туалетом”

Галина, 45 років

Відео дня

  • Всі три дні і всі три роки запалюємо на фестивалі разом із Теффі. Дуже класно, з кожним роком рівень фестивалю лише зростає. Дуже цікаві групи, радує, що ми вже доросли до міжнародного рівня. Дуже подобається, саме такого в місті не вистачало. Хочеться, щоб цей фест розвивався і продовжувався ще не один рік. Фуд-корт цього року взагалі супер. До організації лише одне зауваження: це вбиральня. Всі біотуалети стоять лише на вході, ближче до сцени їх немає, тому під час концерту, вся прилегла територія стає туалетом. Їх можна було якось розмістити  по всій території.

“Випадково зуба вибили”

Василь, 26 років

  • Вчора запалювали так, що сьогодні все тіло болить. Моєму знайомому навіть зуба випадково  вибили, така тусовка була. Великий мінус ще не в організації, а в культурі самих гостей. Дуже смітять. Особливо берег Бугу засипаний сміттям. Все під ногами, не розумію, хіба так важко донести все до контейнера, тим паче, що їх багато по території. Великий мінус в тому, що дощ розігнав людей. Тікали з концерту навіть попри те, що він безкоштовний. Я був до кінця, весь в болоті, нічого - пішов до річки відмився і все нормально, тусувався далі. Класно відпочив, я задоволений.

“Все круто, прогресуємо”

Сергій, 28 років

  • Як на мене, є певні мінуси в плані розташування сцен. Наприклад, головна сцена дуже перебиває музику на електронній. Буквально відходиш на кілька метрів і ти вже нічого не чуєш. Головна особливість цього фестивалю, що він безкоштовний, але в цьому і його головна проблема. Якщо йде дощ, то людей - немає, а якби за вхід платили, то шкода було б викидати гроші на вітер, довелося б іти. Вчора просто бачив, як деякі групи виступали практично без глядачів. За них трохи образливо, а за своїх хмельничан - соромно, що повтікали. Проте, в цілому, класно, що в нас таке проходить, класне місце на березі Бугу. Все круто, прогресуємо.

“Налаштовуйтеся на хвилю гарної музики”

Ольга, 24 роки

  • Це мій другий «Rock&Buh». Цього року залучалася в якості одного із організаторів фесту, тому робила все можливе, щоб людям сподобалося. Я сама зі Львова, тому круті фестивалі - не в новинку. Хотілося кращий досвід перенести саме сюди, щоб  «Rock&Buh» був на високому рівні. Зробили дуже багато, в цьому році розширили фуд-корт. Встановили три сцени, що дуже круто. Кожен може знайти на фесті, те що йому до душі. Сподіваюся гостям сподобалося. Це лише старт в цьому сезоні, тому раджу налаштовуватися на хвилю гарної музики.

“Сумно, що наметове містечко таке маленьке”

Михайло, 24 роки

  • На фесті лише два дні. У п’ятницю працював, тому, на превеликий жаль, не зміг прийти.  «Rock&Buh» - це лише початок фестивального сезону. Для мене та моїх друзів він дуже важливий, бо цього літа ми плануємо покататися по країні та побувати на різних фестах. Перше враження від фестивалю - це дуже маленька наметове містечко, що сумно. Я звик до того, що там стоїть не менше ніж 200-300 палаток, а тут 50 не більше. Звісно розумію, що поховалися через дощ, але всі свої, самі витривалі залишилися. Я цьогоріч познайомився з багатьма щирими та крутими панками, знайшов нових друзів. Безкоштовний рок-фестиваль - це дуже круто.

“В минулому році було цікавіше”

Олександр, 27 років

  • Фестивалимо з друзями всі три дні. Як на мене, то в минулому році було цікавіше. Трохи підкачав список гуртів. А от з організацією навпаки: цього року і фуд-корт більш різноманітний і немає зайвого хаосу. Я вже 10 років їжджу по різних фестивалях, звісно ми не дотягуємо до європейського рівня, але все ж непогано. Туалетів ще б побільше і взагалі б було чудово.

“Непогано, як для безкоштовного”

Юлія, 25 років

  • Були всі три дні. Однозначно краще ніж минулого року. Класний склад гуртів на головній сцені. Також подобається музика на електронній сцені. А малу сцені, як на мене, можна було взагалі не ставити. Фуд-корт - чудовий. А от туалетів, як завжди, не вистачає. Це головна проблема всіх наших фестивалів. Відвідувала столичні фестивалі, там зовсім інший рівень і цінова політика. Як на безкоштовний фестиваль, то досить непогано.

“Шкода, що немає “Чумацького шляху”

Юрій, 18 років

  • Дуже класні враження від фестивалю, музика розслабляє, класна їжа. Краще ніж на попередніх. Більше гуртів, гарні виконавці. З минулого року дуже запам’ятався “Чумацький шлях” і великий мінус в тому, що їх не було в цьому році. Я б залюбки послухав. Ще було б добре, якби більше місця присипали тирсою, а то навкруги болото. А так все добре. Мені подобається.

“Дуже сподобався фуд-корт”

Марія, 52 роки

  • Сьогодні я вирвалася перший день на фестиваль. Попередні два дні не вийшло, що дуже шкода. Мені дуже подобається. Ми з чоловіком любимо такі дійства. Були і в минулому році. Дуже сподобався фуд-корт, все скуштували, смачно. Музика - гарна. В цьому році ще краще підготувалися ніж в попередніх. Єдине, що людей менше, але я думаю, це через погоду. Хоча настрій вона не зіпсувала, дощ перечекали і можна відпочивати далі. Взагалі дуже добре, що в нас піклуються про дозвілля для молоді.


“Робимо все, щоб молодь кайфувала від року”

Максим, 28 років

  • Я був вже на десятку фестивалів всеукраїнського рівня і на одному міжнародному. Тому впевнено можу сказати, що ми на рівні. На «Rock&Buh» приїжджає все більше і більше людей іноземних і це кайфово. Я радий, що з кожним роком фестиваль охоплює все більшу і більшу аудиторію, не лише Україну, а й увесь світ. Всіх організаторів знаю особисто, сам долучаюся до цього процесу, тому скажу, що з кожним роком якість фесту зростає. «Rock&Buh» являється фестивалем, який відкриває фестивальний сезон, тому ми робимо все можливе, а іноді і не можливе для того, щоб молодь відпочивала тут, кайфувала від рок-музики саме у Хмельницькому.

“Побажання візьмемо на замітку, а недоліки виправимо”

Артем Ромасюков, начальник управління культури і туризму ХМР

Фото зі сторінки Артема Ромасюкова у Facebook
  • Вдалося майже все, не дивлячись на те, що погода нам не сприяла. Хочеться відмітити, що по таймінгу в нас все дуже чітко спрацьовувало. Якщо «O. Torvald»  анонсували на 22.20, то виступ і почався рівно о 22.20. Минулого року у нас були проблеми по саундчеках, цьогоріч все було чітко. Попри те, що було більше гуртів і деякі здалеку добиралися, всі виступи відбулися по графіку. Хороші дуже фуд-корти. Вони і минулого року були непогані, але цього року ще більш якісні. Дуже вдало, що ми зробили три сцени. Кожна мала свого глядача. Електронна сцена зібрала своїх поціновувачів, мала - дала змогу привезти хороших київських виконавців та показати наших місцевих виконавців. Пишаюся гуртами старшої вікової категорії, дуже круто, що на фесті кожен міг знайти цікаве для себе. На малій сцені також потужно зіграв наш оркестр. Я думаю ми на наступному фестивалі зможемо вивести його і на головну сцену.  Нічні тролейбуси теж добре спрацювали, люди могли спокійно дістатися після виступів додому. Силовиків хотілося б особливо відмітити. Вони виконали своє завдання бездоганно, дуже правильно спрацювали, ми були з ними на постійному контакті. Не було, здається, навіть жодної бійки. Бо всі гурти відмічають, що хоч це і рок-фестиваль, але він у нас виходить дуже сімейний. І це також наша родзинка. Єдиний момент, що ця локація у нас знаходиться в місті, але в рік тих 5-6 днів вже мусять люди потерпіти, ті які поруч живуть. Хоча, як ми заявляли, ми всі заходи до 24-ї і закінчували, навіть раніше. Є також проблема із туалетами, ми про неї знаємо, і думаємо, що до наступних фестивалів купимо їх більше. Їх треба придбати, бо в нас багато різних заходів і вони мають бути. Бо ті 6, що вивезли  і 2 стаціонарних - однозначно не справлялися. Цю проблему будемо вирішувати. Ще одна ремарочка, в минулому році від цих туалетів не добре пахло, в цьому році такої проблеми не було. Комунальне підприємство закупило спеціальну речовину, яку заливали до вбиралень і все було більш-менш достойно.

Читайте також:

Що писали про хмельницький фестиваль «Rock&Buh» у Facebook

Фоторепортаж з фестивалю «Rock&Buh» у Хмельницькому. День #3

Найкращі фото фестивалю «Rock&Buh 2019» з Instagram

У Хмельницькому на «Rock&Buh» тусили єдинороги, пінгвінчик та рокери з кольоровими ірокезами

Хмельничанин Андрій оригінально освідчився коханій просто зі сцени «Rock&Buh»

Юним хмельничанам просто “зносило башню” у ритмі слему на «Rock&Buh»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Vladimir Chorny

    Такие мероприятия необходимо проводить подальше от жилых домом:не отдохнуть, не поспать спокойно ни детям, ни пожилым, развитие алкоголизма и наркомании среди молодежи, просто кошмар. Я против.
  • Светлана Мирочник

    Вважаю місце не підходяще, де поруч багато житлових будинків, музика дуже гучна!

    Катерина Олексійчук reply Светлана Мирочник

    Світлана Мирочник , жіночко, музика до 23.00 в межах дозволеного.
  • Ирина Кучерявая

    Доречі,ви б замість того щоб вздрючувати і так на все негативно налаштоване населення, скинули б людям послухати що грало на фестивалі.Було ж багато гарних виконавців, багато людей з дітьми гуляли, і так гарно малеча витанцьовувала.От хоча б взяти vinok.Солістка до нас з іншої країни приїхала.Грають у стилі  Baroque Pop, Indie Rock не про чортів співають, і вішатись не закликають.Гарно, ніжно, мелодійно.https://www.youtube.com/watch?v=xfXhgMIdpF0 Люди зляться тільки через те що їм подається інформація у негативному ключі.Це ж музика, причому на будь який смак.

  • Игорь Шулаков

    Полная фигня...набор звуков..много шума...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up