Вночі над Хмельниччиною збили 2 ворожих безпілотники, — Повітряні Сили

Вночі над Хмельниччиною збили 2 ворожих безпілотники, — Повітряні Сили
Фото ілюстративне
  • Цієї ночі ППО знищила 5 із 5 запущених дронів-камікадзе. 

Ще одна неспокійна ніч минула для мешканців Хмельниччини. Ще звечора, 17 грудня, росіяни вже вкотре запустили ударні безпілотники на територію України. Вони долетіли й до Хмельницької області. Повітряну тривогу в регіоні увімкнули о 22.50. У Повітряних Силах проінформували, що “шахеди” рухаються з Вінниччини західним курсом у напрямку Хмельниччини. 

Близько о пів на першу ночі ворожі ударні БпЛА вже були на території нашої області. Вони змінювали напрямок. Одна група рухалась на Київщину та Житомирщину, згодом розвернулась курсом на Старокостянтинів. Інша з Вінниччини тримала західний курс. Згодом стало відомо, що ворожі ударні БпЛА залетіли на територію Хмельницького району. По них відпрацювала протиповітряна оборона. Відбій в області оголосили о 0.32. 

В ОВА повідомили, що інформація про травмованих та руйнування внаслідок атаки до них не надходила.. Нагадаємо, попередньої ночі уламки збитого безпілотника впали на приватний будинок у Хмельницькому районі. Згорів дах оселі. 

Відео дня

В Повітряних Силах прозвітували, що в ніч на 18 грудня російські окупанти атакували країну 5-ма ударними БпЛА типу «Shahed». Запустили їх із району Приморсько-Ахтарська, рф.

Усі безпілотники збили мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей. До слова, на Хмельниччини збили одразу 2 "шахеди":

Нагадаємо, ми розповідали, що в останні місяці окупанти майже щоночі запускають “шахеди” по території нашої області. А найпопулярнішими маршрутами стали напрямки на Старокостянтинів та Хмельницький. Це показав аналіз маршрутів ворожих повітряних атак, які тривали з 6 вересня по 3 листопада. 

 

Як розпізнати «шахед» та що робити, коли він поблизу? 

Інструкція:

Як діяти, якщо що ви впізнали ці характеристики:

Не збивайте дрони самостійно. Не фотографуйте, не знімайте на відео та не публікуйте в інтернеті політ чи збитий «шахед», особливо його номер. Це допоможе ворогу перевіряти, наскільки успішно пройшла операція та вирішувати, куди запускати наступний безпілотник. Повідомте про дрон можна за номером «102».

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Люба Процишена

    Дякую ППО
  • Маріна Фурман

    Дякуємо  про,ви найкращі. Бережіть себе.
  • Oksana Rudyk

    Дякуємо ППО,ви найкращі

keyboard_arrow_up