В’язні-втікачі на чолі з Романом Гадзіною знову в суді: що там відбувалося

В’язні-втікачі на чолі з Романом Гадзіною знову в суді: що там відбувалося
  • Небезпечних злочинців привезли до суду під конвоєм та з собаками.
  • Їх охороняли більше двох десятків правоохоронців. 
  • Коли вели втікачів, територію огородили і нікого не пропускали.
  • Що було у суді над ймовірними довічниками, читайте у матеріалі.

Три автозаки та повний автобус конвоїрів можна було спостерігати сьогодні, 11 жовтня, під стінами Хмельницького міськрайонного суду. Близько 10-ї години сюди привезли  в’язнів-втікачів, які в 2015 році під час етапування з Кам’янець-Подільського до Хмельницького СІЗО напали на охоронців та втекли з потяга. Чотирьох злочинців вдалося затримати в той же день. Через два дні, 27 липня, спіймали ще одного – Дениса Ничипорука. 22-річний хлопець був поранений при втечі. Його безперервно шукали три доби. Затримали у лісі поблизу одного з сіл Ярмолинецького району.

Місцезнаходження організатора втечі Романа Гадзіни правоохоронці не могли встановити більше 2-х місяців. Над пошуком небезпечного злочинця працювало понад 800 правоохоронців. Він був озброєний пістолетом, який вкрав у конвоїрів при втечі. 30 липня, у Городоцькому районі злочинця помітили міліціонери. Намагаючись втекти, Роман Гадзіна обстріляв блокпост міліції. 

До його пошуків залучили безпілотні літальні апарати. Портрет правопорушника красувався чи не на кожному стовпі. Правоохоронці повідомляли, що 39-річного Романа Гадзіну обвинувачують у зґвалтуванні, хуліганстві та незаконному проникненні в чужу домівку. Ще до втечі йому “світило” щонайменше 15 років за ґратами.

Відео дня

На слід небезпечного злочинця вийшли лише восени. 8 жовтня його затримали. Згодом правоохоронці повідомили, що чоловік переховувався у жительки одного із сіл Чемеровецького району. Вона нібито прихистила злочинця, бо боялася за своє життя. 

Втікача Романа Гадзіну переховувала залякана селянка
Фото ГУНП із затримання Гадзіни. З архіву редакції

А 8 квітня 2016 року у Хмельницькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи щодо шістьох в'язнів-втікачів. Триває він і досі. Весь цей час чоловіки перебувають у СІЗО. Декому з них світить довічне ув’язнення. 

Чергове засідання по справі мало відбутися сьогодні, 11 жовтня. Однак привезли до суду не всіх обвинувачених. У «клітці» були присутні лише четверо: Роман Гадзіна, Дeниc Кaвeцький, Олeг Гулієв і Володимир Гoлуб. 

Вaдима Кучмeнка і Дeниcа Ничипopука із СІЗО не доставили. За словами прес-секретаря суду Сергія Олійника, вони хворіють, тому і залишилися у місці тимчасового тримання. З обвинуваченими встановили відео-конференцію. 

Також через хворобу не з’явився один із захисників. Нагадаємо, що в усіх підсудних, вони різні. Суд розпочався із клопотання прокурора про перенесення слухання. Він зазначив, що за таких обставин розглядати справу не можна. 

Захисники були проти, адже на суд з’явилися свідки, через яких довгий час розгляд переносили. Обвинувачені, що були у залі, теж погоджувалися на розгляд справи.

А от Дeниc Ничипopук мав іншу позицію. Він просив перенести слухання. Сказав, що в нього болить зуб і йому важко говорити. 

Справу слухає колегія суддів. Сьогодні у залі був присутній лише суддя Олександр Трембач. Він вислухав усі сторони та відклав розгляд. 

  • Через хворобу відсутній суддя Олександр Піндрак. Тому вважаю доцільним відкласти розгляд справи по суті до наступної визначеної дати, а саме 11 листопада, - наголосив суддя Трембач.

Тоді мають заслухати потерпілих військовослужбовців та свідків. Також сьогодні  у судді підтримали клопотання прокурора і продовжили запобіжний захід для обвинувачених у вигляді тримання  під вартою терміном ще на 60 діб. 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up