Як можна перевірити інформацію в електронних трудових книжках (ВІДЕО)

Як можна перевірити інформацію в електронних трудових книжках (ВІДЕО)
Фото ілюстративне
  • В Україні почали працювати електронні трудові книжки. Повний перехід на новий формат триватиме 5 років.
  • Історія трудового стажу вже частково зберігається в електронних реєстрах.

10 червня набрав чинності Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”. Йдеться про запровадження обліку трудової діяльності в електронній формі, що дозволяє не оформляти/не вести паперові трудові книжки.

Впродовж п'яти років Пенсійний фонд має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей, наданих страхувальниками. 

Як йдеться в сюжеті ТСН, роботодавці зобов'язані відсканувати трудові працівників і відправити до Пенсійного фонду на обробку. Історія трудового стажу вже частково зберігається в електронних реєстрах.

Відео дня

Перевірити інформацію можна на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Для цього потрібен електронний підпис.

Після внесення всіх даних до реєстру, роботодавець на прохання працівника може протягом п'яти років дублювати всю інформацію в паперову трудову книжку.

Завдяки електронному формату кажуть експерти, зникне ризик загубити трудову, пошкодити документ або внести до нього недостовірні дані.  

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up