Як у Хмельницькому відзначатимуть День Української Державності (ПРОГРАМА)

Як у Хмельницькому відзначатимуть День Української Державності (ПРОГРАМА)
  • День Української Державності цьогоріч відзначатимуть вперше. 
  • Дізнавайтеся які заходи запланували на цей день для містян та де вони проходитимуть. 

Наприкінці травня цього року в Україні запровадили нове свято — День Української Державності. Воно припадає на 28 липня. Як відомо, цього дня також відзначають хрещення Русі. 

День Української Державності запровадили задля утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Воно має стати чинником опору ворожим наративам росії про Україну як «фейкову державу». Про це наголосив Руслан Стефанчук у телеграм-каналі Верховної Ради України.

З нагоди свята у Хмельницькому, як і в інших містах України, проведуть ряд заходів. Зранку 28 липня, запланували покласти квіти до пам’ятних знаків на честь видатних українців, причетних до українського державотворення, загиблих Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни, пам’ятників борцям за становлення української державності.

Відео дня

Об 11.00 відбудеться відкриття патріотичного муралу на будівлі спортивно-культурного центру «Плоскирів». Нагадаємо малюнок створюють на одній зі стін тиру. Стіну розмальовують у жовто-блакитні кольори: мирного неба і пшеничного поля. По центру буде зображений воїн з крилами. Адреса — вул. Шухевича, 90. 

О 15.00 на майданчику перед навчальним корпусом Хмельницького університету управління та права  Управління культури і туризму Хмельницької міської ради спільно з Благодійним фондом «Центр «Добриня» проведуть благодійну концертну програму. Адреса — вул. Проскурівська, 57, навпроти ЦУМу.

О 16.00 у сквері імені Т. Шевченка пройде історичний екскурс «Шлях крізь віки», у рамках якого відбудеться

Чимало заходів — тематичні заняття, вікторини, флешмоби, виставки літератури та дитячих малюнків — відбудеться у закладах освіти, культури та підліткових клубах.

У міськраді заявляють, що програма відзначення Дня Української Державності також містить численні спортивні заходи.

— День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру, — заявив президент Володимир Зеленський

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Olga Matsyuk

    Це мавпування за Росією?
  • Olga Matsyuk

    Чомусь президент вирішив, що свят не достатньо, нате вам нові?
  • Olga Matsyuk

    Це свято немає жодної історичної тяглості та сенсу! Як і день єднання в лютому!
    Навіщо воно?
  • Беркут Володимир

    Спочатку заплатіть заборгованість за прихисток біженців, уроди.

keyboard_arrow_up