Як у Хмельницькому відзначатимуть День Української Державності (ПРОГРАМА)

Як у Хмельницькому відзначатимуть День Української Державності (ПРОГРАМА)
Колаж АрміяInform
  • Цього року День Української Державності відзначатимуть вже вдруге. 

  • Дізнавайтеся які заходи запланували на цей день для містян та де вони проходитимуть. 

Минулого року під час повномасштабного вторгнення в Україні запровадили нове свято — День Української Державності. Воно припадає на 28 липня. Як відомо, цього дня також відзначають хрещення Русі. 

День Української Державності запровадили задля утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Воно має стати чинником опору ворожим наративам росії про Україну як «фейкову державу». З нагоди свята у Хмельницькому, як і в інших містах України, проведуть ряд заходів. 

Вони відбудуться в п’ятницю, 28 липня, о 16.00 у сквері імені Т. Шевченка. Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради організовує патріотичну програму до свята, повідомляють у мерії. 

Відео дня

У програмі:

Виступи:

У заході візьме участь краєзнавець, експерт з історії Поділля Сергій Єсюнін.

Нагадаємо, Президент пропонує Верховній раді змінити дату святкування Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць. Зеленський пропонує перенести святкування Різдва з 7 січня, на 25 грудня. У пояснювальній записці вказано, що більшість православних християн світу святкують Різдво Христове саме в цей день.

Через зміну дати святкування Різдва варто перенести і День Української Державності. Відповідно до законопроекту його пропонують перенести з 28 липня на 15 липня. День захисників та захисниць України, який традиційно проходить в жовтні пропонують перенести з 14 жовтня на 1. Це свято пов'язане з українцями військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.

Також Православна Церква України у травні затвердила повний перехід з 1 вересня на новоюліанський календар, за яким живе більшість православних церков світу. Ним також передбачено святкування Різдва Христового 25 грудня, а не 7 січня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Сторонись, босота, Семчишин гуляє.

keyboard_arrow_up