Як відключатимуть світло 15 січня на Хмельниччині

Як відключатимуть світло 15 січня на Хмельниччині
Фото: Depositphotos
  • Енергетики кажуть, що ракетна атака вплинула на стан енергосистеми всієї країни. 

  • Відтак, дозволена величина навантаження на область зменшилась. 

  • Дізнавайтеся коли у вашій оселі не буде світла. 

У суботу, 14 січня, відбулась 12-та масована ракетна атака окупантів. Крім цивільної інфраструктури, вони вдарили і по енергооб’єктах. Це вплинуло на роботу всієї енергосистеми України. 

— Вчорашня масована атака, хоч і не уразила безпосередньо Хмельницьку область, але в цілому вплинула на стан об’єднаної енергосистеми України. В результаті обстрілів об’єктів критичної інфраструктури – 15 січня дозволена величина навантаження на Хмельницьку область зменшилась, — повідомляють в Хмельницькобленерго.

Як відключатимуть світло

Погодинні відключення сьогодні відбуватимуться цілодобово, переважно за однією чергою. В періоди максимального навантаження одночасно за двома чергами, згідно з графіком погодинних відключень.

Відео дня

Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, слід перейти на сторінку «Відключення». Там потрібно ввести свою адресу та подивитися результат. Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, у розрізі районів електромереж — перейдіть на сторінку «Актуальні відключення».

Опитування

А у вашій оселі графіки відключень співпадають з часом вимкнення електрики?

Енергетики додають, що досі продовжують долати наслідки негоди та ожеледі, незважаючи на вихідні. Ситуація ще досить складна, залишається ще багато пошкоджень повітряних ліній, місцями пошкодження додаються. В обленерго показали наслідки негоди. Аби переглянути всі фото — гортайте вбік:

 

Тож наразі важливо раціонально використовувати електричну енергію, аби не навантажувати енергосистему та не спричиняти додаткового дефіциту електроенергії. Принцип почергового вмикання енергоємних пристроїв вкрай актуальний.

Фахівці закликають споживачів зменшити обсяг електричної енергії, вимкнути зайве освітлення, прилади та підсвітки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Олена Олена

    Шановні,перевірте,будь ласка,ще Волочиський Рем,бо четверту,чергу виключають три рази,а першу раз,змилуйтесь,їсти варб,електрикою,опалюю теж
  • Вікторія Ковальчук

    Та які там графіки, три сутки світло блимало через кожних 10-20 хвилин, за день може 2,5 години було, лампочки погоріли в хаті, а це вже сутки взагалі немає світла... А в них графік..
  • Валентина Кміта

    Якщо ми ниємо,що нам погано,то що повинні робити ті люди,яких обстрілюють цілими днями і вони а підвалах живуть?
  • Читач36

    Газ не розбавляють. Просто на компресорних станціях працюють потужні компресори які нагнітають стисле повітря в газові магістралі які йдуть до побутових споживачів та ЖКГ. Встановити цей факт можна лише постійним моніторингом суміші метану. Але ж усі хочуть їсти хліб з маслом та їздити мінімум на джипах - що працівники Трансгазу, що міські голови та директори теплокомуненерго! Рука руку миє! Тільки дурні українці надіються на справедливого барина-президента та чекають від Заходу волі та хліба. Отже дурні так дурні!!

keyboard_arrow_up