З жовтня 1700 хмельничан платитимуть за газ вдвічі більше

З жовтня 1700 хмельничан платитимуть за газ вдвічі більше

Містяни, які відмовляються від встановлення загальнобудинкових лічильників на газ, будуть розраховуватись за подвійними нормами. Газовики вже відправили мешканцям 1700 листів з попередженнями. 

Ще у червні «Хмельницькгаз» почав встановлювати загальнобудинкові лічильники на блакитне паливо. До 2018 року у місті мають встановити 407 таких приладів обліку газу, по області - ще 227. Хмельничан, які не захотіли користуватись будинковими лічильники, газовики переводять на завищені норми.

- Кодексом газорозподільних підприємств передбачено, що ми можемо споживачів, які відмовились від встановлення будинкового лічильника, переводити на завищені норми споживання. Ми їх попередньо повідомляємо про це та відправляємо листи, - розповідає комерційний директор ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда.

Замість норми у 4,4 кубометри хмельничани сплачуватимуть за 9,8 кубів газу. За вересень газовики порахували блакитне паливо за подвійними нормами для мешканців трьох будинків. У жовтні вдвічі більше платитимуть жителі ще 45 будинків. Таким споживачам у «Хмельницькгазі» пропонують або погодитись на загальнобудинковий лічильник, або самотужки поставити індивідуальний.

Відео дня

- Ніде не вказано, що у кожній квартирі має стояти індивідуальний лічильник. В законі йдеться про те, що кожна квартира має бути обладнана приладом обліку, а приладом обліку може бути як індивідуальний, так і загально будинковий лічильник. Нам економічно вигідніше ставити будинкові, вони обійдуться приблизно в 15 мільйонів гривень. Тоді як індивідуальні на всі квартири, а їх є близько 40 тисяч, коштуватимуть до 100 мільйонів гривень, - каже Віталій Рейда.

Вартість загальнобудинкових лічильників закладена у тарифі на газ. Таким чином, навіть ті, у кого вдома встановлений індивідуальний прилад обліку, має сплачувати за те, що іншим споживачам поставлять загальнобудинковий.

- Якщо держава на сьогоднішній день може запропонувати якимось іншим шляхом  передбачити кошти на встановлення цих лічильників, то ми тільки за. Але зараз вона не пропонує інших варіантів, - пояснює Віталій Рейда.

Загалом ПАТ «Хмельницькгаз» має встановити 634 будинкових лічильники. Зараз газовики змонтували лише 130.

- Це не означає, що на 130 будинках вже стоїть сам лічильник. Може бути встановлена шафа під лічильник. Адже перш ніж ставлять прилад обліку, роблять реконструкцію мережі. У нас зараз придбано 414 лічильників. Плануємо до кінця року їх і поставити. Решту будемо ставити у наступному році, - зазначає комерційний директор ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда. 

Нагадаємо, що у серпні свій будинок обороняли мешканці багатоповерхівки на Бандери. Блокували роботу газовиків і на Сковороди. Повиходили під будинок і мешканці будинків у Раковому. Працівників "Хмельницькгазу" вигнали і на Майборського, там обійшлось без поліції. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Цитатата: "...В законі йдеться про те, що кожна квартира має бути обладнана приладом обліку, а приладом обліку може бути як індивідуальний, так і загально будинковий лічильник..." Логіка дебіла Рейди. В законі чітко сказано, що кожна квартира, а не чи кожен будинок, чи просто будинок. Отже тільки індивідуальні лічильники і ніяких загальнобудинкових. Не платіть по завищеним нормам. Подавайте колективно у суд і чекайте перерахунків. акон на боці споживачів. А те що газовикам вигідно чи не вигідно, то нехай вони далі мріють про надприбутки. Законом передбачено тільки індивідуальні лічильники. Люди, промовчите і знову отримаєте чергове ярмо на шию. Боріться як це передбачено у законах України.

    Анонім reply Анонім

    PAL, ти хочеш путіна?!  Вперед на Донбас!! Ти рідкісний ідіот! В своїй країні ми самі розберемося зі своєю владою.

    PAL reply Анонім

    Ты что ли разберешься, анонисмт несчастный??? Так давай разберись с этим рейда, который вопреки всем законам решил грабить людей. И не я идиот, а ты конченный пидар, который готов подставить свою жопу каждому чмырю, который выезжает на собственном народе.
  • PAL

    Путин, спаси Украину от беззакония. Задрали эти беспредельщики, Видно больше мы никому не нужны.

    Анонім reply PAL

    Путін нас не спасе. Одні вже кликали на допомогу Путіна, накликали війну. Народ, якщо включить свої мізки, сам себе врятує. І не на Майданах. а користуючись законами України.
  • Котляренко Оля

    А чому я маю сплачувати за когось? У мене є лічильник в квартирі! Покажіть мені постанову КабМіну, Закон України, або будь який документ вищого органу влади який зобов'язує мене платити за газ згідно будинкового лічильника!

    Анонім reply Котляренко Оля

    Це не ваша тема. Ви будете платити по індивідуальному лічильнику.
  • Анонім

    Газконтора!!! Ви взагалі обнагліли!!! Обдираєте людей до нитки. Цікаво, а яка зарплата у Рейди і скільки за газ плотить він?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up