Зеленський відповів на петицію про заборону роздавати повістки на вулиці

Зеленський відповів на петицію про заборону роздавати повістки на вулиці
  • Автор петиції вимагав заборонити видачу повісток у всіх місцях, окрім військкоматів, або зробити публічною інформацію про стан мобілізації.

  • Петиція набрала необхідну кількість голосів за 2 тижні. 

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, на вулиці та АЗС. Глава держави доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю опрацювати це питання.

Про це йдеться у його відповіді на електронне прохання. Зеленський нагадав, що заклик резервістів та військовозобов'язаних на службу проводиться у порядку, визначеному законами про військову службу та мобілізацію. А видача повісток регулюється актами Кабміну, Міноборони та Генерального штабу ЗСУ.

— Враховуючи викладене, я звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати поставлене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок та військову службу, — пояснив Володимир Зеленський.

Відео дня

Президент додав, що захист незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України, а через повномасштабну агресію Росії в країні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Нагадаємо, автор петиції Ігор Нерозя попросив:

Петиція зареєстрована 29 червня і набрала 26 740 голосів за 25 000 необхідних для розгляду. 

 

Опитування

Чи підтримуєте ви думку автора петиції?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    Під петицією підписались якісь сикуни яким плювати на цілісність та незалежність країни.
  • PutnickFree

    Поки керівники будуть ставити підписи на пустий бланк, а секретарки штампувати печатки порядку в країні не буде!

    Ще можна пригадати де був той самий Зе у 2014 році і скільки разів йому намагалися вручити повістку.

    Не все так однозначно, але це не вручення повісток, а цирк якийсь. Одного разу ще у квітні за 15 хвилин до початку комендантської години за 50 метрів від дому мене зупинило десь 8 "поліціонерів", я їм за хвилину все пояснив як ще у лютому ходив до військомату і що там роботи вистачає і без таких повісток, а якщо не вірять, можу за 5 хвилин позвати ще з десяток сусідів, які реально хочуть боротися з ворогом, але їх не беруть, нехай їм випишуть, може допоможе, так поліціянти моментально ретирувалися.

keyboard_arrow_up