Зеленський вручив сертифікати на квартири родинам двох Героїв України із Хмельниччини

Зеленський вручив сертифікати на квартири родинам двох Героїв України із Хмельниччини
Тут і далі фото з сайту Президента України
  • Один дали Герою України Андрію Круглову. 

  • Інший отримали рідні загиблого Дениса Ріхтера.

В Маріїнському палаці у столиці президент України вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно. Серед тих, кому надали нове житло були двоє військових з Хмельниччини. 

Один із них — Герой України підполковник Андрій Круглов. Другий — старший сержант Денис Ріхтер, який загинув на війні та посмертно отримав звання Героя. Сертифікат отримували його рідні. Про це повідомили на сайті Президента України. 

Андрій Круглов родом із Шепетівки. Він командує окремим зенітним ракетним дивізіоном зенітних ракетних комплексів «Бук-М1». Військовий отримав звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» 28 лютого 2022.

Відео дня

Захисника нагородили за те, що вивів підрозділ ЗРК «Бук» з-під ударів ворога й особисто знищив два російські гелікоптери та один літак. Він проявив мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Має звання Почесного громадянина Шепетівки. 

Денис Ріхтер був військовим зі Славути. Його мобілізували ще в 2014 році. Служив у 8-му окремому полку спецпризначення. У 2015-2022 роках брав участь в АТО/ООС. В перший день повномасштабної війни обороняв Київ. Згодом його відправили на Схід.

Денис загинув у бою з російськими окупантами 25 травня у Бахмутському районі Донецької області у віці 34 років. Вдома на нього чекали дружина Валентина, двоє синів — Даніїл та Тимофій та мати Галина Володимирівна. Цьогоріч в червні президент посмертно нагородив його званням Героя України та вручив дружині й синам орден Дениса “Золота Зірка”.

Також Президент вручив сертифікати на отримання квартир воїнам-героям зі складу Збройних Сил України: 

Сертифікати на квартири від Глави держави також отримали сім’ї полеглих Героїв України: 

— Відповідно до ініціативи Президента всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким із початку повномасштабного російського вторгнення присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть житло, — йдеться на сайті глави держави. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Dmytro

    2- ві а в черзі скільки….
  • Валя Легкун Макогончук

    Krut Viktoriia  прості солдати на нулю,їм нащо квартири.
  • Іванна

    Ага прям підполковник збивав
  • Krut Viktoriia

    Чому тільки капітанам...? А прості солдати? 😥

    Krut Viktoriia reply Krut Viktoriia

    Костянтин Вікторович біль, смуток, розчарування. Адже капітан без своєї команди не досягне успіху, всі медалі роблять прості солдати. А квартири дають обраним...

    Константин Лентяйко reply Krut Viktoriia

    Krut Viktoriia бо простим людям повістки...а депутатам відкати....теорія Енштейна)....нічого в світі не зникає нікуди і не зявляється ні звідкіля)

keyboard_arrow_up