“Змінили трьох слідчих і трьох прокурорів”: як просувається справа про побиття школярів у Хмельницькому

“Змінили трьох слідчих і трьох прокурорів”: як просувається справа про побиття школярів у Хмельницькому
На фото прокурор Вадим Наконечний в центрі
  • Два засідання позаду, а обвинувальний акт ще не зачитаний.
  • Батьки вважають, що розгляд справи затягують навмисно. 
  • Захист вимагає присутності неповнолітніх потерпілих на суді.

Справа про побиття двох підлітків із СЗОШ №1 дійшла до суду. Однак розглянути її досі не можуть. Вже друге засідання поспіль підготовче слухання переносять. А кожного разу в суд приходить новий прокурор. Батьки потерпілих вважають, що справу навмисно затягують. Чи справді це так, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Вчора, 4 вересня, у судовій залі Хмельницького міськрайонного суду, що на Кам’янецькій 117, мали розпочати підготовче засідання по “справі Костюка”. До суду з’явилися батьки потерпілих та обвинувачений. Були і нові обличчя, а саме прокурор Вадим Наконечний. До слова, на попередньому слуханні, яке відбулося 2 вересня, у судовій залі був інший прокурор.

Під час слухання Вадим Наконечний відмовився розглядати справу без самих неповнолітніх потерпілих. Захист обвинуваченого, та й сам Костянтин Костюк, висловили сумнів у тому, що підлітки взагалі знають про суд та наполягали на їх присутності. 

Відео дня

"Тут явно щось не чисто"

Через це справу знову перенесли. Після слухання Костянтин Костюк, який в судді неодноразово апелював однобокістю висвітлення ситуації в ЗМІ, говорити з пресою знову не захотів. Його позиція  вкотре залишається невідомою, 

Більш багатослівними були батьки потерпілих. Вони вислови занепокоєння таким ходом справи.

  • Тут явно щось не чисто, як так може бути: прокурори вже тричі мінялися, до цього в нас було три різних слідчих по справі. В мене таке відчуття, що справу навмисно затягують і все уже вирішили без суду. Сьогодні мене вразила позиція прокурора він був занадто категоричний і його слова повністю дублювали Костюк і його захист. Тим паче, що цей, що попередній прокурор, приходять на суд зовсім не підготовленими, вони не обізнані у справі. Самі говорять, що отримали її за кілька годин до розгляду, - сказала Олена Масуді.

Чому постійно міняють слідчих і прокурорів

Мама іншого потерпілого Максима Поліщука показала журналістам документи, з яких видно, як у справі мінялися слідчі: їх було троє. Спочатку справу вів слідчий Олександр Смішко із міського відділу поліції. Далі її передали слідчому Максиму Корольчуку вже у Південно-Західне відділення, а до суду справу передавав вже слідчий Сергій Міконович із міського відділу поліції.

Так сталося через велику плинність кадрів, пояснили у поліції.

  • Дійсно там змінювалися слідчі. Перший Олександр Смішко був на лікарняному, а потім пішов у відпустку, справа не могла лежати місяць без слідчого, тому її передали іншому працівнику поліції. В другому випадку - слідчий перейшов у інший відділ. В нас велика плинність кадрів, а справу треба було передати до суду, - пояснила речник міського відділу поліції Людмила Берестовська.

З прокурорами ситуація схожа. За словами Вадима Наконечного, на кожну справу створюється прокурорська група. Якщо з тих чи інших обставин прокурор, який веде справу не може бути присутнім в суді, його замінює колега.

  • На даний момент прокурор, який займався справою безпосередньо, перебуває у відпустці. Тому на попередньому засіданні був мій колега, який включений в групу, а на вчорашньому був я, оскільки він був зайнятий в іншому судовому засіданні. Чергове слухання призначили на жовтень. На той час старший групи, який координував всю діяльність під час досудового розслідування, вже вийде з відпустки і буде займатися цією справою від початку судового розгляду і до його завершення, - пояснив прокурор Вадим Наконечний.

Чергове засідання по справі запланували на 21 жовтня. До цього часу із реабілітації має повернутися Мілад Масуді та обвинувачений Костянтин Костюк, який незабаром планує поїхати на оздоровлення.

Ми продовжуємо слідкувати за розглядом даної справи. Стежте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також: Побиття школярів із СЗОШ №1: справа дійшла до суду зі значними порушеннями

Як розвивається скандальна історія про побиття підлітків з СЗОШ №1

Побиття школярів у Хмельницькому: що кажуть вчителі, батьки та поліція
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дар'я

    підкажіть будь ласка хто сидить поруч з прокурором з правої сторони.дайте хоча б прізвіще адвоката.
  • Мастер Автополив

    Главное, чтобы не получилось, что мальчишки сами побили своими лицами кулаки крутого дяди и не нанесли ущерб его здоровью.
  • Олена Сонячна

    Дуже кумедно, коли люди заключають такі умовиводи, що якщо змінюють слідчих чи прокурорів, то значить щось не чисто. Шановні! У кожному кримінальному провадженні призначається група слідчих і група прокурорів, а не хтось один, тому вони і можуть змінюватись, такщо не розводьте параною і вселенську зраду!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up