Скільки зірок мають готелі Хмельниччини (ІНФОГРАФІКА)

Скільки зірок мають готелі Хмельниччини (ІНФОГРАФІКА)
  • Міста Хмельниччини мають чим привабити туристів.

  • Один із варіантів ночівлі під час поїздки — готель.

  • Куди можна з’їздити на «зірковий» відпочинок?

На Хмельниччині чимало готелів, однак лише три з них мають зіркову категорію, якщо не враховувати обласний центр. Такими є дані Державного агентства розвитку туризму України станом на 29 червня.

Два готелі мають по чотири зірки, і обидва розташовані у Кам’янці-Подільському. Ще один готель з трьома зірками є у місті Дунаївці. Крім того, два готелі втратили категорію — дія їхнього свідоцтва закінчилася.

За даними Державного агентства розвитку туризму ми склали для вас інфографіку. Туди внесли відомості щодо готелів, їхнього розташування, зірковості, номерного фонду та терміну дії свідоцтва.

Відео дня

«Клеопатра»

Готель отримав чотири зірки 12 червня 2019 року. До того заклад також мав чотири зірки. За даними сайту «Booking», налічується три види номерів вартістю від 1 300 до 2 050 гривень за ніч.

«Рейкарц»

Готель отримав чотири зірки 19 грудня 2019 року. Гостям у ньому пропонують дев’ять видів номерів вартістю від 1 118 до 4 719 гривень.

«BeSt»

Готель отримав три зірки 20 грудня 2018 року. У закладі налічується чотири види номерів вартістю від 980 до 2 480 гривень.

Які готелі втратили категорію

За даними Державного агентства розвитку туризму, декілька готелів Хмельниччини мали зіркову категорію раніше. Йдеться про «7 днів» у Кам'янці-Подільському та «Збруч» у Сатанові. Вони мали три та дві зірки відповідно. Термін дії свідоцтва готелю «7 днів» закінчився 3 січня 2020 року, готелю «Збруч» — 6 листопада 2020 року.

Заклади розміщення можуть приймати гостей, не маючи зіркової категорії, проте повинні усунути будь-які згадки про неї. Інакше готелем може зацікавитися Антимонопольний комітет. Так уже було з готелем «Центральний», що у Хмельницькому.

Аби отримати навіть одну зірку, готель має відповідати державному стандарту та пройти складну процедуру сертифікації. Детальніше про це в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Фомов

    А ціни
  • Aleksandr Sapiga

    Нажаль органи сертифікації та стандартизації в Україні це проста формальність, чергова '' кормушка'', їхні папірці не визнає жодна країна в світі. Їхній принцип роботи звучить так: " ціна питання? ''
  • Faina Shtein

    Лучший отель Хмельницкого-Центральный. Останавливаемся там каждый год. Чистота,красота,самый теплый дом. Спасибо всем. Рекомендуем от всего сердца.

keyboard_arrow_up