Антициклон Kaspar та ожеледиця: прогноз погоди на тиждень по Хмельниччині

Антициклон Kaspar та ожеледиця: прогноз погоди на тиждень по Хмельниччині
  • Початок тижня пройде з невеликими морозами, тоді перейде в плюс, а на вихідні очікують дощ. 

  • Дізнавайтеся що прогнозують синоптики на наступний тиждень. 

Найближчим часом погода готує мінусову температуру. У кращих традиціях грудня грунт підмерзатиме по всій країні. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко

— Атмосфера чула, що на сході України (й не лише на сході) нашим захисникам потрібно, щоб підмерзло, бо — багнюка, тому найкращим, найчемнішим українцям такий подарунок від Миколая буде, — жартує Діденко. 

Найближчої ночі 19 грудня температура повітря найнижчою очікується на північному заході та півночі, до -10-15 градусів. Але похолоднішає до морозів практично повсюди в Україні, очікується загалом вночі -4-10 градусів. 

Відео дня
Мапа Наталки Діденко

Вдень на Миколая температура повітря становитиме -1-6 градусів, у південній частині та на південному сході від 2 морозу до 3 градусів тепла.

Антициклон на ім'я Kaspar зумовить у понеділок скрізь в Україні суху, навіть із сонячними проясненнями, погоду.

Мапа Наталки Діденко

У східних областях та на заході України пориви вітру можуть досягати штормових значень. На дорогах мороз зміцнить ожеледицю.

У вівторок, 20 грудня, в Україні ще втримається морозна погода, особливо вночі, проте вже з дня вівторка поступово почне теплішати, до відлиги та невеликих "плюсів".

Мапа Укргідрометцентру

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 19 грудня, температура повітря коливатиметься від -8 вночі до -2 вдень. Вітер змінний, 3-5 метрів за секунду. З самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У вівторок, 20 грудня, весь день буде хмарним. Без опадів. Вітер південний, 5-7 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до -3 вночі до -1 вдень.

В середу, 21 грудня, протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів. Вітер південний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до -1 вночі до +3 вдень.

У четвер, 22 грудня, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. Температура -2 вночі та +2 вдень. Вітер західний, 3-5 метрів за секунду.

В п’ятницю, 23 грудня, хмари закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.Температура повітря: -1 вночі та +3 вдень. Вітер південно-західний, 3-5 метрів за секунду.

На вихідні, 24-25 грудня, стовпчики термометра піднімуться до +2 вночі та +5 вдень. У суботу протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора. У неділю хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

До слова, у грудні Землю накриє декілька магнітних бур різної потужності. Вони вплинуть на психологічне та фізичне самопочуття людей. Метеозалежним людям ці періоди пережити важко, але є поради, які допоможуть уникнути негативного впливу сонячних спалахів. Дізнавайтеся скільки бур слід очікувати та коли вони відбудуться. А також читайте як вберегтися у матеріалі Магнітні бурі у грудні 2022: календар небезпечних дат

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач52

    Слава ЗСУ

keyboard_arrow_up