Дощі, сніг та морози: якою буде погода на Хмельниччині у перший тиждень 2023 року

Дощі, сніг та морози: якою буде погода на Хмельниччині у перший тиждень 2023 року
  • На початку тижня погодою керуватиме антициклон Leonhard. 

  • А вже з середи стане вологіше та холодніше. 

  • Дізнавайтесь прогноз погоди на наступний тиждень. 

Початок 2023 року буде сухим та теплим, та вже першого тижня все зміниться і прийдуть традиційні “різдвяні” морози. Отож, що прогнозують синоптики. 

Наталка Діденко зазначає, що в понеділок, 2 січня, над Україною пануватиме сухий антициклон Leonhard. Тобто, опадів очікувати не варто.

— До того ж, наша територія ще й належатиме завтра теплому повітряному сектору, який, як поважний старий кіт, розлігся між атмосферними фронтами, що нас ніяк не можуть "укусити" дощами чи снігом. Тобто, в нас буде тепло, — коментує синоптикиня. 

Відео дня

Температура повітря навіть вночі очікується в межах +1+7 градусів, а вдень досягатиме +7+12 градусів. Трохи холодніше завтра буде на Харківщині, Сумщині, Чернігівщині та Київщині — до +6+9 градусів.

Поривчатий вітер може завівати в Карпатах, на Луганщині, Донеччині, Харківщині. Так триватиме кілька днів. А вже 4-5 січня температура повітря почне знижуватися і з'являться опади.

Карта Наталки Діденко

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 2 січня, температура повітря коливатиметься від +5 вночі до +11 вдень. Незважаючи на те, що вранці небо вкриють хмари, день та вечір синоптики обіцяють ясні. Без опадів.

У вівторок, 3 січня, впродовж усього дня погода буде похмурою. Без опадів. Температура повітря прогріється до =4 вночі до +9 вдень.

В середу, 4 січня, сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. Температура повітря прогріється до +2 вночі до +5 вдень.

У четвер, 5 січня, протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується дощ. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора. Температура +3 вночі та +7 вдень. 

В п’ятницю, 6 січня, весь день буде хмарним. Дрібний дощ зі снігом закінчиться ще до світанку. Ранок і день минуть без опадів, а ввечері розпочнеться дрібний сніг.Температура повітря: 0 вночі та +3 вдень. 

На вихідні, 7-8 січня, стовпчики термометра опустяться до -9 вночі та -2 вдень. У суботу буде триматися хмарна погода. Сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає. У неділю хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

Нагадаємо, у січні очікується кілька магнітних бур середньої та слабкої потужності. У когось  вони можуть викликати лише пригнічений настрій чи мігрень, а в метеозалежних — загострення хронічних хвороб. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі в січні 2023: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up