Дощі, заморозки та потепління: якою буде погода у квітні 2023 року

Дощі, заморозки та потепління: якою буде погода у квітні 2023 року
Фото ілюстративне

Синоптики дали перші прогнози на квітень та розповіли чого очікувати хмельничанам. 

У березні весна вже встигла нагріти першими сонячними промінчиками, здивувати снігопадом зранку та теплом пообіді й проморозити сильними вітрами. Якою буде погода у квітні 2023 року в Україні та по Хмельниччині?

Прогноз на квітень по Україні

Синоптики кажуть, що цьогорічний квітень здивує нас своєю непостійністю та перепадом температур. Погода цього місяця буде прохолодною та багатою на опади. Перша десятиденка квітня очікується з дощами, снігом та заморозками. 

У другій декаді місяця трохи теплішими стануть ночі, проте сильного тепла не буде. І лише у другій половині місяця почне ставати тепліше, а опадів — поменшає. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Відео дня

— На території нашої країни найближчі 10 діб виявляться прохолодними з нестійким характером погоди, частим випаданням опадів як у вигляді дощу, так і снігу (особливо в західних і північних областях). У нічні та ранкові години 3-5 квітня спостерігатимуться заморозки у більшості областей, окрім півдня та сходу, — каже синоптик.

У другій декаді, за словами Кібальчича, інтенсивного потепління не буде. Тому прохолодний і вологий характер погоди збережеться з великою ймовірністю. Однак, поступово нічні морози все ж відступлять, але середньодобові температурні показники залишаться переважно нижчими за кліматичну норму. Таким чином, до середини місяця інтенсивного та стрімкого потепління не очікується. 

— Після 15-16 квітня розпочнеться більш стійка тенденція до зростання температури повітря і вже у третій декаді денні показники можуть досягати +20+25 градусів, а вночі коливатимуться в межах +7+12 градусів, — прогнозує синоптик.

Також у цей період зменшиться кількість опадів, а сонячних днів побільшає. Загалом, за прогнозом Кібальчича, квітень 2023 на більшій частині території України виявиться вологим. Місячна кількість опадів сумарно перевищить норму в 1,5-2 рази, переважно за рахунок першої половини місяця.

Температурний режим матиме тенденцію до більш низьких показників, і у середньому протягом місяця виявиться близько норми, у західних, північних і центральних областях місцями нижче норми на 1-3 градусів.

— Крім того, в окремі дні першої декади є ймовірність випадання снігу із встановленням тимчасового снігового покриву. Це стосується переважно західних і північних регіонів. Проте, сніг у квітні не є аномалією і практично щороку фіксується синоптиками та метеорологами практично по всій території нашої країни, — завершує прогноз синоптик.

Якою буде погода в квітні на Хмельниччині

За даними Метеопрог в Хмельницькій області перша декада квітня буде без заморозків, але похмурою. У другій декаді потепліє на кілька градусів, та сонячних днів багато не буде. Наприкінці місяця буде від +14 до +21 градусів:

За даними сайту Wismeteo у квітні буде 12 дощових днів. Мінусів не буде, але температура повітря в першу декаду сягатиме +2+8 вноі та +9+16 вдень. Потепліє аж в третій декаді місяця:

Нагадаємо, що в квітні буде 5 короткочасних магнітних бурь. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі у квітні 2023: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up