Мокрий сніг та ожеледиця: на Хмельниччині прогнозують погіршення погодних умов

Мокрий сніг та ожеледиця: на Хмельниччині прогнозують погіршення погодних умов
  • Дорожники оголосили І рівень небезпечності (жовтий).

  • Дізнавайтеся детальний прогноз та як вберегти себе на дорозі. 

Найближчим часом погода на Хмельниччині зміниться не в кращу сторону. За повідомленням Хмельницького обласного центру з гідрометеорології, ввечері 6 грудня, а також вночі та вранці 7 грудня на Хмельниччині очікується сніг та мокрий сніг, місцями значний, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме І (жовтий) рівень загрози порушення руху автотранспорту.

Погода по Україні на 7 грудня

У середу, 7 грудня, прогнозують хмарну погоду. Вночі на Правобережжі, вдень в Україні, крім східної частини, невеликий сніг, в західних, центральних та південних областях з дощем (вночі на заході країни помірні опади, подекуди налипання мокрого снігу та ожеледь).

Відео дня

У західних, північних та центральних областях на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 7-12 метрів за секунду, вночі в Карпатах місцями пориви 15-20 метрів за секунду. 

Температура вночі -4-9 морозу, в східних областях до -12, в західних та південних областях 0-5 морозу. Вдень в Україні очікують від -3 морозу до +2 тепла, на Закарпатті, Прикарпатті, Одещині та в Криму +3+8 тепла.

Інфографіка Укргідрометцентру

— Шановні водії, дотримуйтеся правил дорожнього руху, не допускайте різкого гальмування та ризикованих маневрів, знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Поступайтеся дорогою спецтехніці. Будьте уважні та обережні в дорозі! — закликають дорожники Хмельниччини

Зазначимо, що минулої ночі на автошляхах області працювали загалом 114 одиниць спецтехніки та 134 шляховиків. 

У патрульній поліції закликають під час ожеледиці бути уважними та оборежними.

— Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водії, на час негоди рекомендуємо не ставити свої автомобілі під деревами, - зазначають в поліції. 

Правила безпеки на дорозі взимку

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП — поради від патрульних:

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Рекомендації для пішоходів:

До слова, в Укравтодорі додають, що перелік місць відстою вантажівок та легковиків у розрізі автомобільних доріг загального користування можна переглянути на інтерактивній мапі

Також водії можуть отримати інформацію про стан проїзду та звернутися по допомогу до Єдиного контакт-центр Укравтодору за номером +38 067 400 60 80.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up