Морози до -17 та сніг. Прогноз погоди на наступний тиждень по Хмельниччині

Морози до -17 та сніг. Прогноз погоди на наступний тиждень по Хмельниччині
  • В області прогнозують погіршення погодних умов. 

  • Розповідаємо подобовий прогноз на 8-14 січня. 

З ночі неділі в Україні погіршилися погодні умови. За інформацією Укргідрометцентру, причиною негоди є арктичне повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Так, вдень 7 січня та впродовж доби 8 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях очікується значний сніг – до 10-20 см. У Кіровоградській та Дніпропетровській областях – до 30 см.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях синоптики прогнозують значні опади – дощ, який переходитиме у сніг. Тут також буде ожеледь і налипання мокрого снігу.

Відео дня

Сильні пориви вітру очікуються в східних і південних областях – до 15-20 м/с, будуть хуртовини, снігові замети. На більшості доріг – ожеледиця.

Упродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу (на Чернігівщині та Сумщині до 19-25° морозу), у південній частині до 7-15° морозу. Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий. 

Зображення Укргідрометцентру

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 8 січня, температура повітря коливатиметься від -9-14 вночі до -10-12 вдень. Хмарно. Хуртовини. Сніг йтиме весь день і закінчиться тільки ввечері. На  дорогах  ожеледиця.  Вітер з поривами до 15-20 м/с.    

У вівторок, 9 січня, ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів. Температура повітря коливатиметься від -17 до -9. 

В середу, 10 січня, буде триматися хмарна погода. Без опадів. Температура -10 вночі та -6 вдень. 

У четвер, 11 січня, небо буде вкрите хмарами. Ближче до вечора сніг, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати. Температура повітря прогріється до -6 вночі до -3 вдень.

В п’ятницю, 12 січня, похмуро. Уночі можливий сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.Температура повітря: -12 вночі та -2 вдень. 

На вихідні, 13-14 грудня, стовпчики термометра опустяться до -12 вночі і піднімуться до -2 вдень. В суботу сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. В неділю буде триматися хмарна погода. Дрібний сніг йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

*за даними сайту sinoptik.ua.

До слова, 8 січня очікується дуже слабка магнітна буря, а 10 січня - слабка буря. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерий Дорогань

    Трасса более менее а в Хмельницкицком мрак, никто не чистит

keyboard_arrow_up