На Хмельниччині оголосили штормове попередження

На Хмельниччині оголосили штормове попередження

Синоптики попереджають про налипання мокрого снігу та ожеледь на дорогах.

У понеділок, 21 листопада, в Хмельницькій області очікується погіршення погодних умов. В обласному гідрометцентрі оголосили І (жовтий) рівень небезпечності. 

Синоптики прогнозують, що сьогодні буде хмарно. Вночі очікується невеликий сніг. Вдень — сніг та мокрий сніг, місцями значні опади. На дорогах буде ожеледиця. Вдень місцями налипання мокрого снігу. За прогнозом також вітер із північного напрямку, з поривами до 7-12 метрів за секунду. Температура повітря: вночі 0-5 морозу, вдень від -3 морозу до +2 тепла.

Відео дня

Нагадаємо, синоптики радять водіям найближчим часом залишати свої автівки вдома. В Україну йде черговий південний циклон. Цього тижня очікують дощі, мокрий сніг, ожеледицю, налипання снігу та рвучкий вітер. Детальний прогноз погоди на тиждень читайте за посиланням. 

Карта синоптика Наталки Діденко

Нагадаємо, сьогодні зранку на Трудовій вже сталось ДТП із одразу 6-ма автівками. Вони загородили дорогу для тролейбусів. 

А перед цим, на вихідних, надзвичайникам довелось витягувати із снігових кюветів автомобілі та навіть рейсовий тролейбус із пасажирами. 

У патрульній поліції попереджають, через негоду деякі дерева та гілки на них не витримують обледеніння й падають на тротуари, проїжджу частину, припарковані поряд авто й пошкоджують їх.

- Будьте уважні та обережні. Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водії, на час негоди рекомендуємо не ставити свої автомобілі під деревами, - зазначають в поліції. 

Правила безпеки на дорозі взимку

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП  поради від патрульних:

  • користуватися пасками безпеки, дотримуватись безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищувати швидкість, рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями
  • пам’ятайте, що в сильний дощ чи сніг краще зупинитися та перечекати негоду. При зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію
  • задля уникнення ускладненого руху, за можливості, не виїжджайте на власному авто, адже так сповільнюється швидкість роботи снігоприбиральної техніки й авто спецслужб
  • подбати про паркування, не залишати автівки на узбіччях вулиць та доріг, аби дорожники могли долати наслідки опадів
  • у разі недостатньої видимості, а особливо, з настанням сутінок, водіям і пішоходам обов’язково необхідно позначити себе на дорозі. Водії повинні завчасно включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи — використовувати світлий одяг та світлоповертаючі елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі та відповідно зреагувати.

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Рекомендації для пішоходів:

  • Йдіть тротуаром повільно, щоб не впасти, послизнувшись на слизькій поверхні.

  • Будьте особливо пильні, коли йдете біля дерев, які вкриті кригою.

  • Переходьте дорогу лише пішохідним переходом й переконайтесь у відсутності транспортних засобів або ж дочекайтесь їхньої зупинки.

  • Не перебігайте дорогу, навіть коли немає транспортних засобів. На слизькій дорозі бігти особливо небезпечно.

  • Одягайте взуття з м’якою пористою підошвою, а якщо є змога — зимове взуття з шипами.

До слова, в Укравтодорі додають, що нині у багатьох регіонах країни – складні погодні умови. Дощ зі снігом під час повномасштабної війни – це виклик. Відповідальність кожного водія є конче необхідною, щоб уся дорожня мережа країни могла працювати.

Перелік місць відстою вантажівок та легковиків у розрізі автомобільних доріг загального користування можна переглянути на інтерактивній мапі

Також водії можуть отримати інформацію про стан проїзду та звернутися по допомогу до Єдиного контакт-центр Укравтодору за номером +38 067 400 60 80.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up