Сніг та мороз: прогноз погоди на тиждень з 30 січня по 5 лютого

Сніг та мороз: прогноз погоди на тиждень з 30 січня по 5 лютого
Фото ілюстративне
  • Впродовж усього тижня буде йти сніг, а подекуди й з дощем. 

  • А на вікенд слід очікувати снігопадів та хуртовин.  

  • Дізнавайтесь детальний прогноз погоди на наступний тиждень.

Кінець січня буде з опадами. Завтра, 30 січня, атмосферний фронт із північного заходу Європи принесе сніг та мокрий сніг у західних областях. А ближче до вечора опади посунуть і до Житомирщини, Київщини та Чернігівщини. Такий прогноз дає синоптик Наталка Діденко

Вона зазначає, що мокрий сніг або й дощ очікуються завтра й в Криму, на Запоріжжі, Донеччині та Луганщині. Решта території України належатиме сухій повітряній масі.

У понеділок на заході та півночі України передбачається сильніший вітер, часом з поривами до 15-20 метрів за секунду. 

Відео дня

Температура повітря в більшості областей України поки що особливо не зміниться. Так, вночі буде невеликий, максимум помірний, мороз, вдень від -2 морозу до +2 тепла.

— Сонця, звичайно, хочеться, проте зими попереду ще вистачатиме. Із 4 лютого, ближче до наступних вихідних, нам атмосфера обіцяє класичну зиму - сніг та виразніший мороз, — каже Діденко. 

Натомість синоптик Станіслав Щедрін стверджує, що із 3 лютого до нас надійде потужний циклон з півдня. Він зумовить по всій країні сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, а на півдні сильні дощі з переходом в сильний сніг.

Зі сторінки Стаса Щедріна

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 30 січня, температура повітря коливатиметься від -3 вночі до 0 вдень. Впродовж усього дня небо буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися сніг.

У вівторок, 31 січня, увесь день буде хмарним. Нічний дрібний сніг закінчиться ще до настання ранку, але вдень розпочнеться дрібний дощ зі снігом, який продовжиться до приходу вечора. Температура повітря прогріється до -1 вночі до +1 вдень.

В середу, 1 лютого, весь день буде хмарним. Вранці очікується сніг, якому на зміну прийде дрібний дощ зі снігом, проте у другій половині дня він повинен припинитися.Температура повітря прогріється до -2 вночі до +1 вдень.

У четвер, 2 лютого, протягом усього дня погода буде похмурою. Вранішній дрібний сніг поступово перейде у дрібний дощ зі снігом, який ввечері зміниться дрібним снігом. Температура -2 вночі та +1 вдень. 

В п’ятницю, 3 лютого, день буде хмарним. Дрібний сніг йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться. Температура повітря: -3 вночі та 0 вдень. 

На вихідні, 4-5 лютого, стовпчики термометра опустяться до -5 вночі та -2 вдень. У суботу протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме дрібний сніг. У протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дрібний сніг.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

Раніше ми розповідали якою буде погода в лютому. Синоптики зробили перші прогнози того, що готує для жителів області останній місяць зими. Ми зібрали прогнози народних синоптиків та погодних інформерів. Детальний прогноз на місяць читайте в матеріалі Морози чи потепління: прогноз погоди на лютий по Хмельниччині

Нагадаємо, що в лютому буде 4 короткочасні магнітні бурі. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі у лютому 2023: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up