Присяга, молитва та перші рішення: як нова Хмельницька міська рада розпочала роботу (ФОТО, ВІДЕО)

Присяга, молитва та перші рішення: як нова Хмельницька міська рада розпочала роботу (ФОТО, ВІДЕО)
  • Новообрані депутати вперше зібралися на сесію.
  • Голова ТВК оголосив результати виборів, а міський голова склав присягу.
  • Під час сесії розглянули чотири питання, а за тиждень всі зберуться знову.

У Хмельницькому розпочала роботу новообрана міська рада. Сьогодні, 26 листопада, у приміщенні на Гагаріна, 3, відбулося перше пленарне засідання першої сесії VIII скликання. Розпочалося все об 11:00. У сесійній залі міської ради є президія, де під час сесій сидять міський голова та секретар міської ради.

Цього разу місця там зайняли голова міської виборчої комісії Віталій Швед, а також його заступник та секретар комісії. Окрім новообраних депутатів, прийшли також заступники міського голови, громадські активісти, священнослужителі різних конфесій. Міський голова Олександр Симчишин та на той момент все ще секретар міської ради Михайло Кривак зайняли місця у залі.

Віталій Швед розповів про те, що на сесію прибули 40 депутатів з 42. Двоє були відсутні з поважних причин. Не прийшли Оксана Піддубна та Ярослав Каюк. Після цього голова комісії оголосив сесію відкритою. До зали зайшов співочий хор та виконав Державний гімн України. Відтак присутні вшанували загиблих за незалежність України хвилиною мовчання.

Відео дня

Після цього Віталій Швед зачитав поіменно імена всіх хмельничан, які стали депутатами. Серед них представників партій:

Після цього Віталій Швед почав вручати депутатам тимчасові посвідчення та значки. Секретар називала повне ім’я, кожен депутат по черзі підходив до голови комісії та отримував посвідчення і значок.

Коли всі депутати отримали посвідчення, Віталій Швед оголосив про те, що Олександра Симчишина зареєстровано міським головою. Він вийшов до трибуни та зачитав присягу:

— Я, Симчишин Олександр Сергійович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки. Слава Україні!

Відтак Олександр Симчишин виголосив перед присутніми промову, зокрема сказав:

— 26 листопада для нас направду дуже символічний і важливий день. 26 листопада 2015 року, рівно п’ять років тому, десь приблизно в цей самий час тут, за цією поважною трибуною, я вперше зачитував слова присяги на посаді Хмельницького міського голови. Ці слова присяги автоматично є словами присяги того, хто став сьогодні депутатом Хмельницької міської ради. Тоді, говорячи вступне слово, я говорив, що стати міським головою, стати депутатом Хмельницької міської ради — це величезна відповідальність. І усвідомлення цієї величезної відповідальності дасть нам змогу показати те, чого хочуть хмельничани. П’ять років тому я говорив про те, що ми будемо працювати не покладаючи рук, на всі сто відсотків, як одне ціле, заради того, аби Хмельницький став кращим. І за п’ять років ми насправді змінили Хмельницький повністю, по усіх абсолютно показниках і галузях Хмельницький у 2020 році набагато кращий, ніж був у 2015 році, — сказав Олександр Симчишин.

Після завершення промови міський голова отримав посвідчення, значок та букет квітів. До сесійної зали внесли прапор Хмельницького, а Олександру Симчишину вручили булаву. Представники виборчої комісії залишили президію, а міський голова зайняв їхнє місце. З трибуни Віталій Швед зачитав привітання Олександру Симчишину від Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, а відтак подякував членам виборчої комісії за роботу.

Митрополит ПЦУ Антоній зачитав молитву та промову, які присвячені початку роботи нового скликання міської ради та міського голови. Після цього до зали знову зайшов співочий хор та виконав пісню «Боже, великий, єдиний».

Відтак депутати та міський голова перейшли безпосередньо до роботи. Для депутатів ще не виготовили картки для голосування, тому голосували вони так: міський голова називав прізвище, а депутат мав сказати «за», «проти» або «утримуюсь».

Питань було лише чотири. Перше з них — це взяття до відома інформації виборчої комісії та звільнення секретаря міської ради Михайла Кривака. Нагадаємо, що депутатом він не став, тому й секретарем бути не може. Криваку подарували букет квітів, після чого міський голова сказав, що він «буде ностальгувати за цим кріслом, але буде інше».

Наступним питанням було утворення лічильної комісії. Проєктом рішення пропонувалося включити туди таких депутатів:

Ще одне питання — створення секретаріату міської ради. Проєктом рішення пропонувалося включити туди таких людей:

Останнім питанням було створення робочої групи з розробки регламенту міської ради та положення про постійні комісії. Проєктом рішення пропонувалося включити туди таких депутатів:

Всі проєкти рішення депутати підтримали одноголосно. За словами Олександра Симчишина, наступне засідання цієї сесії відбудеться орієнтовно за тиждень. До того часу депутати мають обрати комісію, в роботі якої братимуть участь, а також сформувати фракції. Загалом засідання тривало близько години. Переглядайте фото та відео з сесії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Емилия Чеснок

    Молитва... Просять Бога простити гріхи. З усього видно, Бог і прощає їм.На другий термін обрані грішити.
  • Любов Величко

    А без Кривака, ніяк? Може нехай займається своїми справами? В чому його цінність?
  • Нина Войтюк

    Почему голова ТВК швед без маски? Мало того что из-за него члены ДВК зародились ( принимал бюллетени без маски ) а Тепер .....! Где квитанция о штрафе? Закон один для всех!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up