ТОП-7 цитат Зеленського у Хмельницькому

ТОП-7 цитат Зеленського у Хмельницькому
  • Сьогодні, 3 червня, Президент України вкотре відвідав Хмельницький.

  • Зібрали для вас найцікавіші висловлювання.

Хмельницький вкотре відвідав Президент України Володимир Зеленський. Цей візит є дещо незвичним, і на це є дві причини. Перша — очільник держави взяв участь у першому засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад. Друга — все це відбулося у недобудованому Палаці спорту на вулиці Прибузькій.

Дорогою до Хмельницького Зеленський подивився, як триває реконструкція траси Н-03 Житомир — Чернівці поблизу села Веселівка Красилівської ОТГ. Відтак прибув до Палацу спорту, на фасад якого прикріпили банер з написом «Велике будівництво». Це умовна програма, яка була «запущена» після того, як почали будувати Палац спорту.

Ми вживаємо слово «умовна», оскільки не існує окремих нормативно-правових актів, якими вона визначена. Фактично програма є об’єднанням різних будівництв та ремонтів, які розпочаті у різні роки, по всій країні під одним брендом.

Відео дня

Для проведення засідання на арені поставили столи та стільці, встановили відео- та аудіообладнання й великі екрани. Промовою Володимира Зеленського розпочали захід, і нею ж його закінчили. Пропонуємо вам ознайомитися з ТОП-7 найцікавіших його цитат.

Спершу він згадав Хмельницький, Палац спорту та «Велике будівництво»:

— Ми не випадково сьогодні зібралися саме тут, у цьому незавершеному Палаці спорту у прекрасному місті Хмельницький. Це місце, на мій погляд, є символом двох важливих речей. Перша — те, що ми почали будувати об’єкти, про які у багатьох регіонах раніше не могла навіть і йти мова, і яким може позаздрити сьогодні столиця України. Друга, і також дуже важлива річ, яку демонструє цей Палац спорту, — це те, що ми з вами тільки на половині шляху, і ми з вами не маємо права зупинятись. А тому і цей Палац спорту, і майже тисяча об’єктів «Великого будівництва» на 2021 рік, і проєкти, заплановані на наступні роки, обов’язково мають бути добудовані, мають бути реконструйовані та введені в експлуатацію. Бажано вчасно, — сказав Володимир Зеленський.

Згодом він зазначив, що до нього не доходять всі звернення з регіонів:

— Я хочу сказати, що уважно слідкую за усіма зверненнями, які надходять з регіонів на моє ім’я. Не всі звернення, правда, мені доносять. Але за всіма, що доносять, я дійсно уважно слідкую. Але ми над цими моментами дисципліни ще працюємо.

Про створення нових громад та районів ми неодноразово розповідали вам раніше. Сьогодні Зеленський розповів, що чимало змін ще попереду:

— Реформа місцевого самоврядування насправді лише почалася. Завершився тільки перший етап базового рівня. Попереду масштабна робота на регіональному, субрегіональних рівнях. Попереду дуже непростий процес змін до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою, змін до нашого українського законодавства про місцеве самоврядування, а також до Бюджетного кодексу України.

Також Зеленський згадав хмельничан, яких чимало в центральних органах влади — парламенті, уряді та його Офісі Президента. При цьому окремо виділив першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, його брата й народного депутата Миколу Стефанчука, а також юриста Сергія Нижного, який помер 14 січня цього року.

— Мені приємно, що ми розпочали наше засідання на Хмельниччині. Дійсно, я з повагою ставлюся до таланту і розуму хмельничан, і у нас в команді дійсно багато хлопців та, не дуже, на жаль, дівчат з Хмельниччини. Тим не менш, я хотів би ці теплі привітання від них передати хмельничанам, особливо від Руслана Стефанчука, від його брата. І дійсно, дуже теплі слова хотів би адресувати рідним та близьким Сергія Нижного, царство небесне. Також людина була в нашій команді. На жаль… На жаль, зараз його немає, але він завжди буде в пам’яті й нашої команди, й хмельничан.

Одним зі спікерів на засіданні був міський голова Дніпра Борис Філатов. Він торкнувся проблеми закладів професійно-технічної освіти. Суть її полягає в тому, що міста фінансують такі заклади, але вони є державними установами. Тому ці ж міста не можуть впливати на навчальні програми. Наслідок — заклади готують спеціалістів «раритетних» професій.

Після виступу Бориса Філатова Зеленський сказав таке:

— Мені здається, що Борис Альбертович стовідсотково правий, і мені здається, що міста не перший раз вже підіймають це питання. Ви сказали, у 2016 році обіцяли ще передати (заклади профтехосвіти на регіональний рівень — прим. авт.), тому дуже не хочеться бути владою, яка також буде обіцяти п’ять років, і так і не передасть, — сказав Володимир Зеленський.

Згодом на засіданні виступив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Він розповів про проблеми з постачанням газу для теплопостачальних підприємств. Дізнатися про цю проблему більше ви можете з окремого матеріалу. Міський голова наголосив на тому, що потрібно списати борги теплопостачальних підприємств, оскільки вони виникли не їхньої вини, а з вини центральних органів влади, оскільки роками не відбувалося компенсації різниці в тарифах.

Після завершення виступу Симчишина Зеленський сказав таке:

— Я підтримую списання боргів перед НАК «Нафтогаз України». Я знаю, що зареєстрований закон зараз перебуває у Верховній Раді України. Були, дійсно, деякі процеси гальмування цього законопроєкту, різні причини. Я вважаю, що вони дрібні, тим не менш, вони були на рівні комітету, вчора у мене була розмова, я вважаю, серйозна, з головою відповідного профільного комітету. І, я думаю, що найближчими вже днями ми побачимо цей закон, який пройде комітет, і побачимо голосування в залі Верховної Ради. А там, я впевнений, що партія «Слуга народу» точно підтримає цей законопроєкт, і впевнений, що тут в такому питанні, питанні енергетичної безпеки регіонів, я думаю, в такому питанні не буде різних голосів, різноголосся з іншими партіями.

Крім того, Володимир Зеленський розповів, о котрій прокидається, що робить у ранковий час та кому знадобився концепт «Дії»:

— Я десь о 05:30 або о 06:00 щодня читаю різну інформацію, важливу і не дуже, і після цього я розмовляю з прем’єром, з міністрами, і потрохи вони вже звикають, що ми дуже рано починаємо розмовляти, починаємо працювати. Іноді я такий… Раніше даю свої сигнали, раніше їхніх «айфонів» зранку. Тому хочу вам сказати, що, наприклад, сьогодні зранку ми спілкувалися з міністром цифровізації нашої країни Михайло Федоровим. І він мені сказав, що вже декілька країн замовляють у нас концепт «Дії». Тому, хочу вам сказати, ми не завжди позаду, ми рухаємося вперед. І згоден, що разом це буде швидше.

Зеленський під час ознайомлення з реконструкцією траси Н-03 Житомир — Чернівці. Фото з сайту Хмельницької ОДА
Банер з «Великим будівництвом» на фасаді Палацу спорту. Фото з сайту Хмельницької ОДА

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тамара Саницкая

    Пишаюся Президентом, МОЛОДЕЦЬ! Великі плани, серйозні досягнення, ВСЕ в нього вийде, потрібен тільки час..., а нетерплячим -  терпіння.
  • Deymos Tanya

    Зробимо їх разом)))
    От тільки не знали,що «їх» це ми))))))
  • Віталій Малий

    симчишин крутий
  • Оксана Шаєвська

    Не всі у масках, де маски? У нас ще карантин.  Чи це тільки прості люди не можуть зайти у громадський транспорт і магазин без намордника?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up