Від бюджету до страхування від COVID: 20 головних рішень сесії міської ради

Від бюджету до страхування від COVID: 20 головних рішень сесії міської ради
  • Депутати міськради зібралися на другу сесію, яка є останньою цього року.

  • Прийняли бюджет та ряд програм, дозволили прийняти на баланс сільські школи.

  • Загалом розглянули 114 питань.

Депутати міської ради зібралися на чергову сесію, яка була останньою цього року. Сьогодні, 23 грудня, відбулося пленарне засідання. Місцеві обранці розглянули 114 проєктів рішень. Тривала сесія трохи більше двох годин, якщо не враховувати перерву. Розповідаємо вам про найважливіші рішення депутатів.

Під час сесії прийняли бюджет міської територіальної громади на 2021 рік. Проєктом рішення передбачалося, що сума доходів складе майже 2,98 мільярда гривень, а видатків — понад 2,99 мільярда. Проте під час сесії документ оновили. Наприклад, врахували акциз на пальне, який мав би піти до державного бюджету, але таки буде перерахований до місцевого.

Міський голова Олександр Симчишин розповів, що наступного року застрахують 989 медичних працівників громади, які мають справу з COVID-19. Вони отримають виплату, якщо захворіють. У разі смерті медика його страхову виплату отримають його рідні.

Відео дня

Дошкільні навчальні заклади Хмельницького матимуть у штаті додаткових працівників. Це вчителі-дефектологи, практичні психологи та вчителі-логопеди. Відповідно 9, 6 та 5 штатних одиниць розподілять між дитячими садками.

Три земельні ділянки у Хмельницькому зарезервували під сквери. Вони розташовані:

Це зробили, аби ці ділянки не можна було забудувати або зайняти в будь-який інший спосіб.

У власність Хмельницької ОТГ тепер передадуть навчальні заклади з сіл колишніх Хмельницького та Деражнянського районів. Дозвіл на це надали депутати міськради. Мова йде про школи та дитячі садочки:

Крім того, депутати прийняли ряд програмних документів, а саме (вказана також вартість фінансування програми):

Нагадаємо також, що під сесії депутати взяли до відома рішення Хмельницької міської ТВК про реєстрацію депутатами двох кандидатів — Максима Мураховського та Анастасію Шевчук. Вони тепер представляють «Команду Симчишина». Раніше двоє депутатів від цієї партії вибули зі складу міської ради.

Читайте також: Керівника хмельницького моно-театру нагородили Почесною відзнакою міської ради

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up