«#ЩодняЧитай українською»: у Хмельницькому витратять 9,57 мільйона на підтримку книговидання

«#ЩодняЧитай українською»: у Хмельницькому витратять 9,57 мільйона на підтримку книговидання
Ілюстративне фото
  • У міськраді готуються прийняти програму підтримки книговидання та читацької культури.

  • Документ розрахований на п’ять років.

  • Серед заходів, зокрема, виготовлення книг та забезпечення ними бібліотек міста.

Придбання та друк книжок, підписка на газети й журнали, організація зустрічей та фестивалів — такі плани мають у міській раді на підтримку читання серед хмельничан. Там підготували спеціальну програму та порахували витрати на неї. Протягом найближчих п’яти років планують виділити 9 092 500 гривень з міського бюджету, а також залучити 480 тисяч гривень з інших джерел.

На сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення про програму, яка має назву «#ЩодняЧитай українською». Надалі її мають розглянути на засіданні виконкому та сесії міськради. Документ передбачає 37 заходів, частина з яких фінансування не потребує.

Найбільше грошей витратять на придбання книжок для бібліотек міста — 3,5 мільйона гривень за п’ять років. Серед найпомітніших витрат також друк книжок місцевих авторів — 2 мільйони гривень. Крім того, майже 1,9 мільйона хочуть витратити на збірку авторів профільних творчих спілок та громадських організацій міста, в тому числі підготовку, друк та супутні послуги.

Відео дня

Всі заходи в межах програми розподілені за двома групами. Пропонуємо вам ознайомитися з планами міськради та витратами на них протягом п’яти років.

Розвиток книговидання, поповнення книжкових фондів та розповсюдження книжкової продукції місцевих авторів

Перелік заходів, які потребують витрат з міського бюджету та залучення грошей з інших джерел:

Перелік заходів, які не потребують виділення грошей:

Популяризація місцевого книговидання та виховання культури читання

Перелік заходів, які потребують витрат з міського бюджету та залучення грошей з інших джерел:

Перелік заходів, які не потребують виділення грошей:

У проєкті рішення щодо програми зазначено, що схожий документ був прийнятий раніше — 2017 року. Тоді схвалили програму «Читай українською», яка була розрахована на 2018-2020 роки. За даними міської ради, протягом двох років видали 80 назв книг місцевих авторів загальним накладом 8920 примірників. Це обійшлося у 820 600 гривень. Частину виданих книг передали у бібліотеки міста. Крім того, для бібліотек придбали 20 388 книг на загальну суму 1 275 000 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Белая

    Гадаю, що саме так і буде!
  • Юрій Гудок

    У Хмельницькому виділяють 9 міліонів на книги українською  мовою ? Що за брехня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up