5 найпопулярніших природних барвників для великодніх яєць:
Коричневий колір
Для цього слід використати лушпиння цибулі. Колір яєць може вийти від жовтого до коричневого — залежить від вашого бажання. Чим більша концентрація відвару тим темніший колір.
Лушпиння необхідно проварити півгодини і дати настоятись. Після чого, яйця опускають у настій та доводять до кипіння. Варити варто ще 10 хвилин.
Зелений колір
Пофарбувати яйця можна у відварі шпинату чи кропиви. Зелень потрібно варити на повільному вогні півгодини, після цього зварити у відварі яйця.
Синій (фіолетовий) колір
У цьому випадку нам знадобиться червонокачанна капуста. Її качан слід дрібно нарізати та залити півлітрою кип’ятку. Потім додати 6 столових ложок оцту. Коли розчин придбає потрібний відтінок, у ньому слід замочити вже зварені яйця.
Жовтий колір
Тут нам на допомогу прийде куркума. Її слід розвести в гарячій воді та довести до кипіння. Тоді варити настій на маленькому вогні ще кілька хвилин. Відвар охолоджують, а після у ньому варять яйця.
Червоний колір
Для цього нам потрібен столовий буряк. Можна зварити яйця, а потім "занурити" їх у свіжовичавлений буряковий сік. Або ж відварити яйця з дрібненько нарізаним буряком. У такий відвар слід додати чайну ложку оцту. та варити яйця 15 хвилин. Яйця не виймають з води, поки не охолонуть.
Порада
- перед фарбуванням яйця слід потримати близько години при кімнатній температурі. У воду слід додати ложку солі. Також, аби фарба лягала рівномірно, яйця слід знежирити — зробити це можна оцтом.
Друзі, а як ви фарбуєте крашанки? Можливо маєте, якісь особливі секрети та перевірені методи? Діліться ними у коментарях.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.