Інгредієнти:
Масло натираємо на тертці. Додаємо яйце, потім сметану, сіль і соду. Всипаємо борошно.
Замішуємо еластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та трохи розкачуємо. Залишаємо в холодильнику на 20-30 хвилин.
Готуємо начинку. Гриби чистимо, миємо та варимо приблизно 10-15 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк, але не зливаємо весь бульйон. Нарізаємо шматочки. Викладаємо гриби на добре розігріту та змащену маслом пательню.
Нарізаємо дрібно цибулю і додаємо до грибів. Після додаємо до суміші ополоник грибного бульйону. Тримаємо цибулю і гриби на вогні, поки бульйон не закипить.
Натираємо твердий сир і змішуємо з охолодженими грибами.
Тісто розкачуємо за формою. Робимо із тіста бортики. Ставимо форму з тістом у духовку на 5-10 хвилин при 200 ˚С. Щоб тісто не піднімалося, покладіть поверх нього пергамент і насипте зверху квасолі.
Виймаємо тісто з духовки. Викладаємо начинку. Випікаємо пиріг 20-25 хвилин при 200 ˚С.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.