Рецепт дня. Готуємо відкритий грибний пиріг

Рецепт дня. Готуємо відкритий грибний пиріг
smachno.ua
  • У вихідний маємо трішки більше часу для кулінарії.
  • Тож, сьогодні можна експериментувати зі сніданком.  Пропонуємо вам приготувати смачну страву, яка подарує хороші емоції на весь день.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • вершкове масло – 175 г;
  • яйце;
  • сметана (15%) – 25 мл;
  • сіль 
  • сода – 1 г;
  • гриби – 1 кг;
  • цибуля – 2 ;
  • твердий сир – 100 г.

Масло натираємо на тертці. Додаємо яйце, потім сметану, сіль і соду. Всипаємо борошно.
Замішуємо еластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та трохи розкачуємо. Залишаємо в холодильнику на 20-30 хвилин.

Готуємо начинку. Гриби чистимо, миємо та варимо приблизно 10-15 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк, але не зливаємо весь бульйон. Нарізаємо шматочки. Викладаємо гриби на добре розігріту та змащену маслом пательню.

Відео дня

Нарізаємо дрібно цибулю і додаємо до грибів. Після додаємо до суміші ополоник грибного бульйону. Тримаємо цибулю і гриби на вогні, поки бульйон не закипить.

Натираємо твердий сир і змішуємо з охолодженими грибами.

Тісто розкачуємо за формою. Робимо із тіста бортики. Ставимо форму з тістом у духовку на 5-10 хвилин при 200 ˚С. Щоб тісто не піднімалося, покладіть поверх нього пергамент і насипте зверху квасолі.

Виймаємо тісто з духовки. Викладаємо начинку. Випікаємо пиріг 20-25 хвилин при 200 ˚С.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up