Смачний сніданок: готуємо запіканку із цвітної капусти

Смачний сніданок: готуємо запіканку із цвітної капусти
Фото: ukr.segodnya.ua
  • Щоранку ти збираєшся на роботу, навчання, в інших важливих справах й зовсім не маєш часу куховарити.
  • Приготування ранкових страв має бути простим.
  • Смачний та корисний сніданок гарантує позитивні емоції на весь день.

Складові:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1,5 літра води
  • 75 г сиру
  • 1 чайна ложка солі
  • 200 г свіжих печериць
  • 2 ложки олії
  • 2 ложки панірувальних сухарів
  • 1,5 склянки молока
  • 30 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 0.5 чайної ложки гірчиці
  • мелений чорний перець, мускатний горіх, зелень

Капусту розібрати на великі суцвіття. Закип'ятити воду разом із сіллю і варити капусту 4-6 хвилин. Перекласти капусту у тарілку.

Сиру натерти. Приготувати соус: у сковороді розтопити шматочок вершкового масла, додати борошно, швидко розмішати. Відразу влити молоко і ретельно перемішати.. Як тільки маса стане однорідною, додати сир. Додати всі приправи та ретельно перемішати.

Гриби промити і нарізати великими тонкими слайсами. У сковороду налити олії, додати гриби і обсмажити їх до готовності. Посолити і поперчити.

Перекласти гриби на дно форми, зверху викласти суцвіття цвітної капусти. Отриманим соусом залити гриби і цвітну капусту. Зверху посипати сухарями і тертим сиром.

Випікати при 180 градусах, приблизно 20-30 хвилин. Перед подачею прикрасити нарізаною зеленню.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up