Хмельничанка Бех-Романчук стартувала на Європейських Іграх

Хмельничанка Бех-Романчук стартувала на Європейських Іграх
Фото зі сторінки Хмельницької міської ради
  • Хмельницька спортсменка виступила у потрійному стрибку. 
  • Вона виграла свій дивізіон, але це ще не медаль.
  • Чому і що далі?

Хмельничанка Марина Бех-Романчук продовжує тішити новими спортивними нагородами. Днями в сусідній Польщі розпочались ІІІ Європейські Ігри з легкої атлетики. Спортсменка виступила в потрійному стрибку. Марина Бех-Романчук здобула чергову перемогу. Але це ще не медаль. Чому так?

У легкій атлетиці команди поділені на три дивізіони. Україна - в другому. Вона опустилася туди через неучасть в чемпіонаті Європи 2021 року. Його ми пропустили через епідемію COVID-19 серед наших спортсменів. А саме за підсумками цих змагань формувалися дивізіони.

Відповідно до поділу, Україна в командному змаганні може боротися лише за вихід в перший дивізіон. А от в індивідуальних змаганнях українці можуть розраховувати на нагороди. Як у випадку з Бех-Романчук. Але тепер їй потрібно чекати на результати виступів спортсменів із дивізіону 1 (24 червня)'' й тоді буде відомо щодо нагород.

Відео дня

Шанси отримати медалі в потрійному стрибку в Марини високі. Вона не показала свій кращий особистий результат (15.02). Але й стрибок на 14,58 метра став. Але це відразу на 72 см краще, ніж у другого місця. 

ІІІ Європейські Ігри з легкої атлетики триватимуть до 2 липня. Дивитися змагання можна на сайті Суспільне Спорт або на регіональних каналах Суспільного.

Нагадаємо, перед цим Бех-Романчук посіла третє місце на черговому етапі змагань Діамантової ліги в норвезькій столиці Осло. Там Марина показала результат в потрійному стрибку – 14.75 метрів (кращий результат сезону)

А ще раніше Марина здобула “срібло” на другому етапі сезону. Наступним стартом для Марини стане командний чемпіонат Європи. 

Додамо, що в середині лютого під час турніру у французькому Льовені Бех-Романчук отримала травму стопи. Вона достроково закінчила зимовий сезон та не виступила на чемпіонаті Європи в приміщенні. 

Досягнення Марини Бех-Романчук

Марина Бех-Романчук — 27-річна українська легкоатлетка. Вона родом з Хмельницького.. Спеціалізується на стрибках у довжину та потрійному стрибку. 

Є чемпіонкою Європи 2022 року в потрійному стрибку та чемпіонкою континентальної першості у приміщенні 2021 року в стрибках у довжину.

Вона здобула “срібло” у світовій першості 2019 року зі стрибків у довжину та на чемпіонаті світу в приміщенні 2022 року з потрійного стрибка.

У зимовій частині сезону 2023 року Бех-Романчук виступила лише на трьох турнірах: у Берліні вона зайняла 7-е місце у стрибках у довжину, у Карлсруе та Льєвені отримала “бронзу” в потрійному стрибку.

Попередній сезон — дебютний для Бех-Романчук у потрійному стрибку на такому рівні — українка завершила на другому місці загального заліку дисципліни у Діамантовій лізі.

Крім того, Марина Бех-Романчук увійшла до ТОП-10 світового рейтингу легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up