Тренера хмельницького “Поділля” визнали найкращим в другій лізі

Тренера хмельницького “Поділля” визнали найкращим в другій лізі
  • За підсумками 12-ого туру Віталій Костишин отримав визнання від об’єднання футбольних тренерів.
  • Його “Поділля” обіграли житомирське “Полісся”.

“Поділля” не знало смаку перемоги від липня, коли здолало на виїзді “Верес” (1:0). А вдома команда взагалі востаннє перемагала п’ять місяців тому - у квітні “Арсенал-Київщину” (2:0). Таку неприємну для себе серію хмельницькі футболісти перервали в суботу, 6 жовтня. В цей день вони були сильнішими за житомирське “Полісся” (2:0).

Після кожного туру Всеукраїнське об’єднання тренерів обирає кращого за підсумками ігрового вікенду. Вперше таке визнання отримав Віталій Костишин. Відзначили його завдяки переможному матчу проти “Полісся”.

Наставник отримав середній бал 4,4 із 5 можливих. При цьому максимальні оцінки йому виставили за майстерність роботи з кадрами і результат команди. Четвірки йому виставили за труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними, тренерську майстерність і так званий накопичувальний критерій. Далі надаємо повний опис оцінок Віталію Костишину без змін.

Відео дня
  • 1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Десять турів від липня місяця не могло виграти «Поділля». Хмельничани посилилися по ходу сезону, боролися щотуру (рідко кому програючи з не мінімальним рахунком), однак все не могли зачепитися за результат. Переграти географічних сусідів у настільки складній турнірній ситуації – це солідне досягнення та дуже надихаюча подія.

  • 2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Відзначимо, що «Поділля» багато турів страждало від кадрових проблем. Але цього разу більшість із давніх клієнтів лазарету змогли взяти участь у грі. Із давніх лідерів давно не грає лише Джурко. Зате змогли зіграти найдосвідченіші – захисник Воловик та атакувальний півзахисник Каверін. Це й визначило, до речі, долю протистояння.

  • 3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Порівняно з матчем у Минаї, хмельничани провели дві перестановки. Замість Греся в обороні вийшов Воловик, а замість Морговського у півзахисті – Каверін. При цьому варто відзначити цікавий факт – відразу семеро гравців команди це літні новачки. Хтось із них (як Якубов, Музичук чи навіть Каверін із Воловиком) повернувся в рідні краї, інші – поповнили «Поділля» й відразу ж заграли на досвіді чи посівши вакантне місце.

  • 4. Тренерська майстерність – 4

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Звичайно, треба розуміти, що для «Поділля» на першому місці в матчі із потужним суперником був результат – звідси багато боротьби, вертикальний футбол, велика емоційність та напруженість протистояння. Тренерський штаб виставив досить різнобарвний і насичений півзахист, зате відразу кілька швидких гравців були готовими стартувати на передачу на хід, що й допомогло в гольових комбінаціях.

  • 5. Накопичувальний критерій – 4

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Очки давалися «Поділлю» дуже важко, а перемоги – й поготів (їх зачекалися від стартового туру). Однак час грає на хмельничан – у них багато новачків, які давно не мали ігрової практики, відновилися після травм і не проходили збори з командою. За таких обставин команда набирає по ходу сезону, тож її результати покращуватимуться, а перемоги ще прийдуть не раз.

Читайте також: Спортивний Хмельницький: коли перемог більше, ніж поразок (ВІДЕО) 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up