Через COVID-19 хмельничанам з іншими хворобами відмовляють у госпіталізації

Через COVID-19 хмельничанам з іншими хворобами відмовляють у госпіталізації
  • Спалах коронавірусу не скасовує інші захворювання, що виникають у людей.
  • Однак перехід міста в помаранчеву зону передбачає певні обмеження для пацієнтів.
  • Як лікуються хмельничани без діагнозу COVID-19?

Хмельничанка Валентина другий день поспіль проводить безсонні ночі та бентежні дні. Жінка доглядає за хворою 83-річною мамою, яка є інвалідом. Вже другу добу пенсіонерка страждає від болю в шлунку. Валентина розповідає, що спазми є такими сильними, що її мама ледь здатна говорити. Аби допомогти, хмельничанка негайно викликала “швидку”. До слова, робити це довелося кілька разів. 

“Залишають помирати вдома”

Ще вчора, 14 вересня, Валентина подзвонила на “103”. По приїзду, лікарі повідомили про підозру на виразку шлунку. За їхніми словами, необхідна госпіталізація. Проте, на лікування пенсіонерку так і ніхто не забрав. Мовляв, нині до закладів госпіталізують лише тих, в кого існує значний ризик для життя.

Вже сьогодні, 15 вересня, до пенсіонерки знову викликали медиків. Та нічого нового від них почути не вдалося. Мовляв, про стаціонарне лікування і мови не може йти. Тоді Валентина звернулася до сімейного лікаря. Втім той перебуває у відпустці, а замінити його нікому. 

Відео дня

Жінка від обурень слів підібрати не може. Мовляв, лікарі залишають помирати вдома. Як бути із болем своєї мами, Валентина не знає. Вихід, каже, один - займатися самолікуванням. 

Будуть надавати лише невідкладну допомогу

Так, про надання належної медичної допомоги хмельничанам варто на якийсь час забути. Все це у зв’язку з новою зоною, в якій опинилося місто. Нагадаємо, що всі регіони поділяють на зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Оскільки завантаження ліжок в Хмельницькому становить понад 50%, від вчора, 14 вересня, Хмельницький у помаранчевій зоні. Це передбачає дотримання низки правил. Зокрема, забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Помаранчева зона передбачає також заборону на планову госпіталізацію пацієнтів у медичні заклади, за виключенням: 

  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим 
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями 
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей

Враховуючи ряд правил, планові госпіталізації та консультації в медичних закладах наразі скасовані. Начальник управління охорони здоров’я ХМР Борис Ткач повідомив, що надавати будуть лише невідкладну допомогу. Він додає, що нині варто максимально обмежити візити до поліклінік й лікуватися вдома.

До слова, задля госпіталізації хмельничан із COVID-19, вже збільшили кількість медичних закладів у місті. Наразі таких є 4: міська інфекційна лікарня, міська лікарня, територіальне медичне об’єднання МВС України та центральна районна лікарня. Борис Ткач каже, що наразі місць для госпіталізації хворих із коронавірусом вистачає. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тамір

    А ви шо думали,шо вас за 3800 грн в місяць буде хтось лікувати?)
  • ttt435

    Оплатишь лечение будут лечить, если вылечат повезет. А так, все выживают как могут.... просто при эпидемии это ярче видно.
  • Елена Чернова Фененко

    Интересно, а уважаемый Борис Ткач лечится дома? И как дома можно подтвердить (вылечить) или опровергнуть аппендицит, язву желудка, сотрясение мозга, инсульт, закрытый перелом (ясновидящих и целителей на помощь звать?)?! Издевательство над простым народом какое-то, причём тщательно спланированное...
  • Тіма Петя

    А як на рахунок критики самолікування.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up