Через можливий випадок коронавірусу Габінет скликав брифінг (ОНОВЛЕНО)

Через можливий випадок коронавірусу Габінет скликав брифінг (ОНОВЛЕНО)
Фото з сайту Хмельницької ОДА
  • У Хмельницькому може бути пацієнт, хворий на китайський коронавірус.

  • Його зразки зараз перевіряють у Києві.

  • Чоловік ізольований у міській інфекційній лікарні.

У Хмельницькому запідозрили випадок захворювання на китайський коронавірус. Про це сьогодні, 6 березня, повідомив телеканал «UA:Поділля». До інфекційної лікарні з високою температурою звернувся священик. Приводом запідозрити захворювання на новий коронавірус стало те, що чоловік нещодавно повернувся з Греції. В цій країні вже фіксували випадки захворювання на цю хворобу. Станом на сьогодні, 6 березня, там їх було 31.

У Хмельницькій ОДА з цього приводу вирішили терміново скликати журналістів на брифінг. Там розповіли деякі деталі щодо випадку підозри на інфекцію. Як розповіла виконуюча обов’язки директора міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна, чоловік повернувся з Греції 22 лютого. 4 березня о 19:10 він самостійно звернувся до приймального відділення інфекційної лікарні. Скаржився на підвищену температуру до 38 градусів, кашель та загальну слабкість.

Черговий лікар поставив попередній діагноз «Грип». Також пацієнту діагностували пневмонію. Після цього помістили в ізольований бокс та призначили лікування, а саме кисневу терапію, противірусні препарати та антибіотики. Провели також експрес-тести на грип. Вони були негативними.

Відео дня

Вранці 5 березня стан хворого погіршився. Зокрема, зросла температура та з’явилася дихальна недостатність. Після цього поставили попередній діагноз «Коронавірусна інфекція». Також взяли зразки та відправили до обласного лабораторного центру. Там їх перевірили на грип та інші інфекції, і жодна з них не підтвердилася.

Зрештою зразки відправили до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я у Києві. Результати звідти ще не прийшли, тому невідомо, чи є у госпіталізованого китайський коронавірус. Коли ці результати надійдуть, також невідомо, адже у лабораторії перевіряють зразки з усієї України. А поки результатів чекають, пацієнт став почуватися краще. Пізніше стало відомо, що зараження коронавірусом у чоловіка не підтвердили.

За словами голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, вже встановили людей, які контактували з пацієнтом. Всі вони перебувають під наглядом. Підтверджених випадків захворювання на новий коронавірус у Хмельницькій області наразі немає. Дмитро Габінет закликав усіх не панікувати та сказав, що ситуація повністю контрольована. Всі медичні працівники, що контактували з пацієнтом, використовували засоби захисту.

Оновлено. Коронавірусної інфекції у хмельничанина немає. Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник управління охорони здоров'я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Більш детально про все, що говорили під час брифінгу, можете дізнатися із відео.

Нагадаємо, що підтверджений випадок китайської коронавірусної інфекції є у Чернівцях. Там захворів українець, який нещодавно повернувся з Італії. Станом на сьогодні у цій країні зафіксували понад 3800 випадків захворювання.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (106)
  • Светлана Правдивая

    Такое впечатление, что это искусственно создали панику. Отвлечь народ от чего то более важного! Чувствую что мы на грани грандиозного шухера. ,(х/ф " Свадьба в Малиновке" )
  • Margarita Margo

    Этот священник на Афоне простудился Раздули... У нас если человек болеет то уже корона-вирус😂😂😂
  • Marharyta Herasymets

    Ну то якщо грубим шрифтом написали-пізніше було виявлено, що коронавірус не підтвердився, то для чого,, ганяти таку пургу'' 😡🤬
  • Соломяна Валентиновна Владислава

    Почему люди кипишуют? Разве у нас нету гриппа??? Разве у нас нету пневмонии??? Разве у нас нету температуры? Это давно есть! Короновирус этот вирус тот самый грипп просто все вместе! Кашель, температура, пневмония. Чего паникувать. грипп тоже передаётся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up