Чому варто носити з собою пляшку води - поради МОЗ

Чому варто носити з собою пляшку води - поради МОЗ
  • Вода - це джерело енергії та гарного настрою, переконують лікарі.
  • Нею слід запивати ліки та алкоголь. До того ж, аби уникнути спраги, слід носити пляшку води з собою. 

Вода допомагає справитись з поганим настроєм, стати уважнішим, покращити пам'ять. Вона точно безпечніша, ніж кава чи чай і її обо'язково треба пити з алкоголем. У МОЗ радять мати з собою завжди пляшку води. Чому?

Вода рятує від спраги

Навіть кілька ковтків води здатні врятувати від зневоднення. Чим менше води споживати, тим гіршим буде настрій, а також знизиться увага і пам’ять. До того ж, можливі закрепи.

Якщо ви відчуваєте сухість в роті, невелике запаморочення чи втому — скоріш за все це спрага. Сама спрага має змушувати пити воду, а не якісь визначені норми споживання води на день. 

Відео дня

Про воду, каву, чай, алкоголь і ліки

Чай чи кава не здатні замінити воду. Саме вода переносить поживні речовини, виводить із тіла продукти обміну і змащує суглоби. Та і часто каву чи чай хочеться підсолодити цукром або смаколиками. А це — зайві калорії і додані цукри. 

Якщо вживаєте алкоголь, то його слід пити з водою. Спиртні напої викликають втрату води нирками, через це наступного дня людину може "сушити". А щоб уникнути дегідратації — алкоголь слід запивати водою. 

Вода завжди знадобиться, щоби запити ліки. До прикладу, повна склянка покращить засвоєння медикаментів. 

Не варто пити з однієї пляшки

Лікарі не радять з кимось пити воду з однієї пляшки, адже зі слиною передаються бактерії, що викликають біль в горлі, віруси грипу, свинки, застуди та інших хвороб. Якщо вам таки довелося поділитися водою з незнайомою людиною, то після неї пити з цієї пляшки не слід. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:33 За побиття дитини судили «горе-мати» з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up