Дистанційне навчання та інші обмеження: якою буде «червона» зона у Хмельницькому

Дистанційне навчання та інші обмеження: якою буде «червона» зона у Хмельницькому
  • Рішення про запровадження «червоної» зони набуває чинності завтра, 30 жовтня.

Завтра, 30 жовтня, на Хмельниччині почне діяти режим «червоної» зони. У міській раді сьогодні, 29 жовтня, провели брифінг. Розповіли про обмеження у Хмельницькому. Пропонуємо вам дізнатися головне.

Освіта

У «червоній» зоні очно навчатимуться вихованці дитсадків та учні 1-4 класів. Крім того, очно навчатимуться учні 5-11 класів у випадку, якщо всі працівники школи:

  • Відео дня
    /li>

Інакше учні 5-11 навчатимуться дистанційно. Директор департаменту освіти Надія Балабуст розповіла, що у понеділок, 1 листопада, очно розпочнуть роботу 9 закладів. У них рівень готовності, а це вакцинація персоналу та документи, складає 100%. Ще 7-8 закладів готові на 90%. Наразі їх готують до очної роботи, однак як саме вони будуть працювати від 1 листопада, стане відомо згодом. Тобто це може бути як дистанційне, так і очне навчання.

Решта закладів зможуть відновити очне навчання для школярів 5-11 класів наступного робочого дня після досягнення необхідного рівня вакцинації.

Робота закладів та організацій

Окремі заклади та організації зможуть працювати лише за наявності у працівників та відвідувачів, за виключенням неповнолітніх:

Мова йде про:

Аналогічні вимоги діють до проведення масових заходів.

Заклади торгівлі продовольчими товарами, пальним, побутовою хімією, пресою, ліками, ветеринарними препаратами працюють без вимог щодо вакцинації чи тестування. Це ж саме стосується банків, інших фінансових установ, поштових операторів, ремонту транспортних засобів та комп'ютерів, перукарень та салонів краси за попереднім записом.

Постановою Кабінету Міністрів визначено, що згаданий вище сертифікат про одужання повинен бути електронним. Втім, фактично він не працює, та й не всі мають можливість ним скористатись. Через це у Хмельницькому вирішили визнавати довідки про одужання, видані сімейними лікарями. Про це під час брифінгу розповів начальник управління з питань цивільного захисту населення і охорони праці міськради Юрій Корева.

Обмеження щодо міського громадського транспорту залишаються незмінними. У пасажирів, водіїв, кондукторів та контролерів повинні бути маски, а кількість пасажирів повинна відповідати кількості сидячих місць.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юрій Гудок

    Потрібно робити жорсткий контроль
  • Юрій Гудок

    Все правильно
  • Надя Атаманюк

    А лікарні як будуть працювати.
  • Жанна Кульчицкая

    Нацгвардія і поліція не повинні перевіряти ковід сертифікати, вони не медики!

    Яна Велинская reply Жанна Кульчицкая

    Пойдите и скажите это им!!!!!

keyboard_arrow_up