Епідпоріг ГРВІ на Хмельниччині перевищений на 51%. Де найбільше?

Епідпоріг ГРВІ на Хмельниччині перевищений на 51%. Де найбільше?
Ілюстративне фото
  • За останній епідемічний тиждень захворіли понад 11,8 тисячі людей.

  • Два райони все ще мають зростання захворюваності.

Захворюваність на ГРВІ, в тому числі грип та COVID-19, на Хмельниччині загалом знизилася. За минулий тиждень захворіли 11 832 мешканці області, а епідемічний поріг перевищений на 51%. Таку інформацію під час брифінгу сьогодні, 14 лютого, озвучив генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич.

При цьому позаминулого вівторка, 6 лютого, епідпоріг був перевищений на 62%. Разом з тим серед хворих зростає кількість госпіталізованих. Зараз на стаціонарному лікуванні з ГРВІ перебувають 437 людей.

У розрізі районі області ситуація різна. У Шепетівському районі захворюваність знижується, а у Хмельницькому та Кам’янець-Подільському є невелике зростання. На дистанційному навчанні у регіоні зараз 88 закладів освіти, зокрема, 3 у місті Хмельницькому. По громадах за цим показником лідирують Старокостянтинівська, Шепетівська та Деражнянська. Там на дистанційці відповідно 25, 18 та 11 закладів освіти.

Відео дня

Нагадаємо, що протягом років для Хмельниччини було типовим «переміщення» захворюваності з півночі на південь, що спостерігають у цього разу. За словами Миколи Габрикевича, спаду захворюваності у Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах слід очікувати у найближчі один-два тижні.

Щодо COVID-19, то захворюваність на нього зменшується, але зростає кількість госпіталізованих. Минулого тижня у чверті випадків потрібно було стаціонарне лікування, дев’ять людей з цим діагнозом зараз у реанімації. Більшість пацієнтів з важким перебігом не вакциновані. За словами Миколи Габрикевича, в регіоні виявили два нових варіанти штаму «Омікрон» — «Пірола» та «Дженні». На Хмельниччині є специфічна вакцина від «Омікрона», для її отримання слід звернутися до сімейного лікаря.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lyuda

    Якщо непотрібно відвідувати організовані колективи то чому не переводять дітей у школах на дистанційну форму навчання. Сьогодні під час тривоги практично 1000 дітей знаходилось разом в задушливому підвалі школи де немає навіть нормальної ветиляції повітря.

keyboard_arrow_up