Головний педіатр Хмельницького пояснила, які довідки потрібно нести в дитячий садочок

Головний педіатр Хмельницького пояснила, які довідки потрібно нести в дитячий садочок
Фото: znaj.ua
  • Раніше, аби дитину зарахували до дитячого садочка, батькам потрібно було принести медичну картку дитини. Але МОЗ її скасував. 
  • Ми дізналися в управлінні охорони здоров'я, що ж зараз потрібно мати дитині, аби її взяли в ДНЗ. 

Для того, аби дитину зарахували у дитячий садочок, раніше батьки повинні були оформити декілька довідок. Перш за все, вони мали подати медичну картку дитини за формою 026/о. Крім того, необхідно було пред'явити картку профілактичних щеплень. 

В березні 2018 року МОЗ скасувало медичну картку дитини. Після цього видало роз'яснення, що дошкільнятам доведеться проходити профогляд, як і учням шкіл. Але пізніше і це рішення відмінили. Журналісти vsim.ua запитали у головного педіатра Хмельницького, що ж потрібно нести батькам у дитячий садочок. 

- Батьки мають подати довідку про контакт дитини з інфекційними хворими. Її виписує сімейний лікар або педіатр. Вона є довільної форми, але за багато років ми відпрацювали собі її форму. Треба лише пам'ятати, що вона дійсна протягом трьох днів, тому варто брати її вже коли збираєтесь подавати до навчального закладу. Крім того, потрібно подавати копію картки профілактичних щеплень за формою 063/о. Її мають завірити у тому медичному закладі, де спостерігається дитина. Лише цих два документи можуть вимагати у батьків в дитячому садочку, - розповідає заступник начальника управління охорони здоров'я Ірина Кондратюк. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up