Хмельницький перейшов у "червону" карантину зону: які обмеження

Хмельницький перейшов у "червону" карантину зону: які обмеження
Фото ілюстративне
  • 19 вступає новий поділ території країни на карантинні зони. 
  • Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула та підібрала індивідуальні обмеження для кожного регіону з червоним рівнем епідемічної небезпеки.
  • Що буде у Хмельницькому.

Від сьогодні, 19 жовтня, в Україні набув чинності оновлений поділ на карантинні зони. Хмельницький у "червоній".

Окрім Хмельницького до "червоної" зони потрапили такі міста та райони області:

  • міста Нетішин, Славута, Волочиськ,
  • Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Старосинявський та Теофіпольський райони.

Рішення про це ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 15 жовтня.

Відео дня

Які зміни чекають на місто

Раніше голова Хмельницької обладміністрації Дмитро Габінет наголосив, що відбудеться зміна режиму роботи закладів громадського харчування — вони повинні працювати до 20:00. Варто зазначити, що 13 жовтня на позачерговому засіданні уряд ухвалив розпорядження щодо годин роботи закладів харчування. Обмеження діє у всіх карантинних зонах. 

Окрім цього, напередодні заступник міського голови Хмельницького Володимир Гончарук у Facebook назвав ще кілька обмежень, які діятимуть у місті:

- обмеження на приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури (кінотеатри, театри тощо).

- відвідування соціальних або реабілітаційних установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги (геріатричні пансіонати, реабілітаційні центри тощо)

- посадка-висадка пасажирів на залізничних вокзалах. 

Нагадаємо, за словами міського голови Олександра Симчишина, всі нові обмеження діятимуть у місті тиждень. Якщо ситуація погіршиться, можуть запровадити жорсткіші обмеження.

Нагадаємо, "жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19. Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна одна з цих ознак:

- завантаженість ліжок у медичних закладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів підряд;

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

- показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Никита Михалкова

    все ограничения алогичны, чтоб не сказать хуже БРЕДОВЫЕ, такое впечатление, что эти меры разрабатываются людьми с образованием в три класса. Люди добрые ОТЧНИТЕСЬ, пусть вами не манипулируют и не зарабатывают на этом баснословные деньги))ищите результаты исследований, что говорят медики из каких соображений нужно исходить, чтобы уберечься от заболевания
  • Юрій Гудок

    Давно треба було таке робити. Адже ніхто не дотримується карантину. Клуби працювали постійно а їхні власники ще й вийо... Ся за зауваження.
  • Семен

    До 20, щоб дискотеки не видавали себе за заклади харчування, я так думаю
  • Юрій Гудок

    Все дуже правильно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up