Карантин та коронавірус: головне 21 квітня

Карантин та коронавірус: головне 21 квітня
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.

  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.

  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Самоізоляція, обсервація, COVID-19 — зараз саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Головне 21 квітня

22:10 - кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на 22 квітня становить понад 2,5 мільйона. Про це свідчать дані Університету імені Джонса Гопкінса. Від COVID-19 померли 177 445 людей, одужали майже 682 тисячі.

Відео дня

21:00 - Всесвітня організація охорони здоров’я закликала Білорусь запровадити обмежувальні заходи, щоб забезпечити дистанціювання громадян і сповільнити поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у світі, повідомляє  Радіо Свобода.

20:30 — сім нових випадків COVID-19 зафіксували на Хмельниччині — шість у Чемеровецькому районі та один у місті Хмельницькому. Про хмельничанина відомо те, що він є лікарем інфекційної лікарні. Тепер в області загалом 62 випадки інфікування коронавірусом.

19:00 — хмельничан обурили події в одному з Віньковецьких храмів. Пояснюємо, що там сталося чи що про це кажуть у поліції.

17:10 — у Дунаєвецькому районі склали протокол на порушника самоізоляції. 42-річному чоловіку загрожує штраф у щонайменше 17 тисяч гривень.

17:00 — за словами голова ОДА, великодні богослужіння відвідали 6200 хмельничан. Для порівняння, минулого року їх було 200 тисяч.

16:30 — на Великдень у Хмельницькому не проводили ПЛР-тестування на коронавірус. Цей день у лабораторному центрі зробили санітарним, а також дали вихідний чотирьом працівникам, які безпосередньо проводять тести. До цьому вони працювали три тижні без вихідних.

15:50 — у монастирі в Головчинцях зафіксували два нові випадки COVID-19. Інфікувалися монахиня та послушник. Таким чином кількість людей з коронавірусом у монастирі та Летичівському районі загалом становить п'ять. У цілому на Хмельниччині тепер 55 випадків COVID-19, у тому числі 46 хворіють зараз.

15:30 — Поліцейські та священнослужителі розповіли, як минув Великдень у Хмельницькому. Деталі за посиланням.

15:00 — загальна кількість випадків COVID-19 у світі досягла 2,5 мільйона. Одужали понад 658 тисяч людей, померли понад 171 тисяча.

14:40 — дендропарк після Великодня — залишки вогнищ та недопалки: фоторепортаж.

13:50 — СБУ викрила 207 людей, які розповсюджували фейки про коронавірус в Інтернеті. Також заблокували понад дві тисячі спільнот з аудиторією у 800 тисяч користувачів. Серед 207 агітаторів 10 діяли за завданням Росії. Щодо них розпочали кримінальні провадження.

13:30 — в Україні карантин можуть подовжити. Чи підтримуєте ви таке рішення? Висловлюйте свої думки у нашому опитуванні.

12:45 — на період карантину мінімальна допомога для безробітних зросла з 650 до 1000 гривень на місяць. Підвищення діятиме від 12 березня до моменту, коли мине 30 днів після скасування обмежень. Про це повідомили на сайті Державного центру зайнятості.

12:30 — COVID-19 подолали у трьох країнах світу. Це Гренландія (11 захворіли, 11 одужали), Мавританія (7 захворіли, 1 помер, 6 одужали) та Бурунді (5 захворіли, 1 помер, 4 одужали). Такі дані є на сайті Worldometers.

11:45 — в інфекційній лікарні помер чоловік 1972 року народження, якого лікували від COVID-19. Це четверта смерть від коронавірусу на Хмельниччині.

10:25 — карантин в Україні, найімовірніше, продовжать. Про це розповів прем'єр-міністр Дмитро Шмигаль. Разом із тим деякі обмеження планують пом'якшити.

09:40 — в Україні підтверджено загалом 6125 випадків COVID-19, протягом доби — 415. Випадків смерті зареєстровано 161, одужали 367 пацієнтів.

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

09:20 — у Летичівському районі на COVID-19 захворів священик Свято-Преображенського жіночого монастиря УПЦ МП. Він є одним із трьох нових пацієнтів, про яких Хмельницька ОДА повідомила вчора, 21 квітня. Загалом у Летичівському районі три випадки COVID-19. Двоє інших пацієнтів — це монахині того ж монастиря.

Головне 20 квітня

21:00 — у Хмельницькій області зафіксовано загалом 53 випадки COVID-19. Нові пацієнти додалися у Городоцькому, Летичівському та Шепетівському районах. В останньому з них пацієнтів з коронавірусною інфекцією раніше не було. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА. У цілому випадки COVID-19 вже фіксували у таких районах та містах Хмельниччини:

  • Чемеровецький район — 19
  • Хмельницький — 14
  • Шепетівка — 8
  • Хмельницький район — 2
  • Городоцький район — 3
  • Летичівський район — 3
  • Волочиський район — 1
  • Кам'янець-Подільський район — 1
  • Кам'янець-Подільський — 1
  • Шепетівський район — 1

За станом ці випадки розподілені так:

  • хворіють зараз — 45
  • одужали — 5
  • померли — 3

19:50 — Кабінет міністрів очікує піку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 на початку травня 2020 року Про це президенту Володимиру Зеленському повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді щодо подолання епідемії коронавірусу, передає Офіс президента.

19:15 — Кабінет міністрів пояснив причини затримки одержання даних щодо кількості заражених коронавірусом із семи областей технічною помилкою та низькою кількістю звернень у Великдень. Про це президенту Володимиру Зеленському повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді щодо подолання епідемії коронавірусу, передає Офіс президента. «В одному з регіонів відбулася технічна помилка, десь перезавантажували обладнання, але в цілому на Великдень багато українців з підозрілими симптомами вирішили не звертатися до лікарів», — йдеться у повідомленні. В уряді наголосили, що всі дані обов’язково включать до загальної статистики. Про це інформує «Громадське»

18:40 — Хмельниччина є другим регіоном України за рівнем забезпечення медичними засобами для боротьби з COVID-19. Першою областю за забезпеченістю є Черкаська, третьою — Кіровоградська. Найгірша ситуація в Івано-Франківській області. Такі дані є у сервісі YouControl. Показник забезпеченості враховує наявність засобів медичного призначення, а саме:

  • антисептики — залишок на 138 днів
  • оглядові рукавички — 213 днів
  • одноразові маски — 97 днів
  • респіратори — 58 днів
  • одноразові ізоляційні халати — 11 днів
  • багаторазові маски — 0 днів
  • костюми біозахисту — 4 дні
  • захист очей одноразовий та багаторазовий — 0 та 9 днів відповідно

За даними сервісу, для Хмельниччини у середньому цього вистачить на майже 13 днів.

17:35 — у місті Почаїв Кременецького району на Тернопільщині, де розташована належна Московському патріархату Почаївська лавра, з 21 квітня вводиться заборона на в'їзд і виїзд.  За попередню добу офіційно у Почаєві підтвердили 13 випадків зараження коронавірусом, загалом у Кременецькому районі підтверджено вже 42 випадки. «Щойно відбулось позачергове засідання районної комісії з ТЕБ та НС. Зважаючи на різке зростання захворюваності на COVID-19 у місті Почаїв з 10:00 21.04.2020 року вводиться заборона на в'їзд/виїзд з карантинної зони міста», — повідомив перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В'ячеслав Онишкевич у Facebook

16:40 — під час святкування Великодня поліція зафіксувала 19 порушень карантину загалом по Україні, в п’ятьох випадках поліція порушила кримінальні справи — 4 на Донеччині та 1 на Тернопільщині. Усі 5 кримінальних справ пов’язані з порушеннями у церквах Української православної церкви Московського патріархату. Найбільш грубі порушення були у Почаївській лаврі на Тернопільщині та у Святогірській лаврі, що у Донецькій області. Усі справи порушені за статтею 325. Про це повідомляє «Громадське»

16:05 — ми вирішили дізнатися, скільки випадків є у кожному з районів та міст обласного значення, що межують із Хмельниччиною, та зібрали актуальну інформацію. Як з’ясувалося, у Хотинському районі Чернівеччини випадків COVID-19 більше, аніж у всій Хмельницькій області — 131. Разом із тим у деяких районах не зареєстровано жодного випадку. Це по два райони у Житомирській та Рівненській областях, а також один у Тернопільській. Детальніше — ТУТ

15:30 — Що «гуглять» українці під час карантину: у списку найпопулярніших запитів:

  • Фільм «Рикошет»
  • Леонід Утьосов
  • Серіал «Ніщо не трапляється двічі»
  • «Холостяк» 10 сезон
  • Фільм «Зараження 2011

Більше — ТУТ

14:10 — заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак в ефір телеканалу «1+1» розповіла, коли очікувати на новий спалах коронавірусу в Україні. За її словами, він можливий уже через 5-10 днів після Великодня. Усе через те, що багато українців попри карантинні обмеження пішли до церкви, де могли заразитися. Така ситуація вже спостерігалася після Вербної неділі, уточнила Микичак.

13:35 — кількість померлих від коронавірусу в США перевищила 40 тисяч осіб. 40 461 смертельний випадок припадає на більш ніж 755 533 випадки зараження.

12:25Як виглядають світові мегаполіси під час карантину (ФОТО)

10:40 — Перебування українських медичних працівників в Італії продовжиться ще на тиждень — до 25 квітня (на прохання італійської сторони). Про це повідомили в МОЗ.

09:20 — у Хмельницькій області за останню ніч кількість зафіксованих випадків захворювання на COVID-19 не змінилася — 50. Не змінилася і кількість тих, хто одужав — 5. Зросла лише кількість летальних випадків — їх уже три Такими є дані по області за інформацією Хмельницької міськради станом на 09:20 сьогодні, 20 квітня. Померла мешканка Хмельницького — 82-річна жінка, яка була госпіталізована 12 квітня. Вона лікувалася у міській інфекційній лікарні. Була підключена до апарату штучної вентиляції легень, але врятувати її не вдалося.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up