Коли можна щепитися бустерною дозою вакцини проти COVID-19, — МОЗ

Коли можна щепитися бустерною дозою вакцини проти COVID-19, — МОЗ
Фото ілюстративне

Також дізнавайтеся що робити, якщо ви не отримали бустер у рекомендований строк та де саме можна щепитися від коронавірусу. 

В Україні зросла кількість хворих на коронавірус. Приріст склав 12%. Разом з тим, в європейських країнах починає збільшуватись кількість хворих. Медики вже говорять про нову хвилю захворювань на ковід. 

На Хмельниччині за тиждень з 27 червня до 3 липня COVID-19 підтвердили у 60 осіб. Було здійснено 132 обстеження потенційних хворих методом ПЛР та виконано 2921 “швидкий” тест. За цей тиждень в нашій державі зафіксовано 1106 хворих на COVID-19, 95 з яких — діти. 943 особи були госпіталізовані з “позитивним” тестом або підозрою на COVID-19, повідомляють у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Відтак, медики радять отримати щеплення від хвороби, аби вберегтися якщо “корона” знову лютуватиме. Тому в Міністерстві охорони здоров’я розповіли коли та де можна отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. 

Відео дня

Наразі в Україні бустерну дозу рекомендовано вводити у період з 6 по 9 місяць після отримання базового курсу вакцинації проти COVID-19.

Проте, якщо ви не отримали бустер у рекомендований термін не панікуйте. Це можна зробити за першої ж можливості. Сертифікат про вакцинацію за таких умов також буде доступний.

Водночас бустерне щеплення важливо зробити саме в рекомендований період, адже це дасть змогу поновити захист від симптоматичного захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби. 

Важко перенести COVID-19 та мати тривалі наслідки для здоров’я – не приємно, а в умовах війни це ще й означає створювати додаткове навантаження на лікарів, які зараз працюють на межі можливостей.

В осінньо-зимовий період традиційно зростають темпи поширення вірусних захворювань, а тому варто себе захистити. Тож, по можливості, щеплення краще зробити заздалегідь.

В Україні доступна вакцина “Cominarty” від “Pfizer” та “CoronaVac”.

Отримати щеплення в Хмельницькому можна в наступних пунктах:

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

  • 09:00 - 12:00 (понеділок-п’ятниця).

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

  • 09:00 - 12:00 (понеділок-субота)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

  • 09:00 - 12:00 (вівторок, четвер)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Нагадаємо, ще 23 лютого на Хмельниччині більше 26 тисяч хворих на Covid-19. Воєнний стан унеможливив ведення коронавірусної статистики. Тож з 27 березня червону карантинну зону в області скасували. Також у Міністерстві повідомили, що не будуть ділити Україну на "кольорові" зони на період воєнного стану і один місяць після його завершення.

З 1 червня припинив свою діяльність Центр масової вакцинації на Володимирській. Але отримати щеплення хмельничани можуть без проблем в поліклініках та амбулаторіях сімейної медицини. В яких саме — читайте за посиланням. 

Найбільш розповсюдженим наразі, за даними досліджень, є Омікрон, що протікає значно легше, ніж попередні штами. Зазвичай, він “маскується” під ГРВІ та проходить за 3-4 дні. До того ж, у теплу пору року українці більше часу проводять надворі, що мінімізує контакти й передачу захворювання (мова не йде про окуповані території та місця, де тривають активні бойові дії).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Es fero

    журналісти перші зчепляться як представники народної волі і свободи слова. повидаляють коментарі непотрібні їм і підуть на вакцини.

keyboard_arrow_up