В Україні зросла кількість захворювань на коронавірус, — МОЗ

В Україні зросла кількість захворювань на коронавірус, — МОЗ

В країні досі є ковід, а протягом останнього тижня (вперше за два місяці) кількість випадків зараження зростала. Втім, така тенденція спостерігається і в європейських країнах.

Під час війни в Україні коронавірус відійшов на другий план. Однак, медики запевняють, забувати про хворобу не варто. В Італії за добу 4 липня зареєстрували 132 274 випадки захворювання на COVID-19. Минулого разу добова кількість хворих перевищувала 100 тисяч на початку лютого. Рекордну добову кількість хворих зафіксували 4 липня і у Великій Британії, Німеччині та Франції. Нової хвилі слід чекати і українцям. Про це розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко на брифінгу 6 липня.

У МОЗ кажуть, за минулий тиждень зафіксовали 1018 випадків захворювань на ковід, за тиждень до цього — було 943 випадки.

“Ми бачимо приріст на 12% і це тенденція як і в європейських країнах. Сьогодні в Європі фіксується різкий скачок у порівнянні з червнем-травнем. Потенційно ми готуємось до можливої нової хвилі зростання випадків COVID-19. У тому числі, готуємо до цього систему охорони здоров’я”, — відзначив Віктор Ляшко.

Відео дня

Міністр додає, що є ймовірність зростання випадків COVID-19 в осінньо-зимовий період. Тож радить українцям бути до цього готовими. Він наголосив, що в Україні є препарати для лікування пацієнтів, засоби індивідуального захисту, понад 1,2 мільйони швидких тестів, тести для ПЛР-діагностики тощо. Але проблеми можуть бути з постачанням кисню, оскільки в Україні кисневі установки виготовляють там, де йдуть активні бойові дії. 

Якою на Хмельниччині є ситуація із COVID-19?

За тиждень з 27 червня до 3 липня цього року в нашій державі зафіксовано 1106 хворих на COVID-19, 95 з яких — діти. 943 особи були госпіталізовані з “позитивним” тестом або підозрою на COVID-19, повідомляють у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

У Хмельницькій області з початку пандемії лабораторно підтверджено 211660 випадків цієї недуги. За тиждень з 27 червня до 3 липня у краї COVID-19 підтвердили у 60 осіб. Було здійснено 132 обстеження потенційних хворих методом ПЛР та виконано 2921 “швидкий” тест.

Віктор Ляшко закликав українців не нехтувати здоров’ям та за можливості передивитися вакцинальний статус: якщо не зробили друге щеплення або бустерне, то зробити це за нагоди.

Нагадаємо, в Україні дозволили одночасно вакцинуватися проти Covid-19 та інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим. Детальніше про це читайте за посиланням

Нагадаємо, ще 23 лютого на Хмельниччині більше 26 тисяч хворих на Covid-19. Воєнний стан унеможливив ведення коронавірусної статистики. Тож з 27 березня червону карантинну зону в області скасували. Також у Міністерстві повідомили, що не будуть ділити Україну на "кольорові" зони на період воєнного стану і один місяць після його завершення.

З 1 червня припинив свою діяльність Центр масової вакцинації на Володимирській. Але отримати щеплення хмельничани можуть без проблем в поліклініках та амбулаторіях сімейної медицини. В яких саме — читайте за посиланням. 

Найбільш розповсюдженим наразі, за даними досліджень, є Омікрон, що протікає значно легше, ніж попередні штами. Зазвичай, він “маскується” під ГРВІ та проходить за 3-4 дні. До того ж, у теплу пору року українці більше часу проводять надворі, що мінімізує контакти й передачу захворювання (мова не йде про окуповані території та місця, де тривають активні бойові дії).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач10

    Та пашол ти зі своїм коронавірусом , задовбав ...
  • Альона Муляр

    А з морозами ще більше буде.

    Leopard Leoparda reply Альона Муляр

    так завжди було. просто про це ніколи не піднімали бучу. завжди були хворі, температурні, пневмонії та смерті. і карантини. мерло в 2018 здається 900 людей в січні. але поки світова спільнота не забила в дзвін - то укр моз не парив собі мізки. померли та й померли. може цей вірус вже давно. і в нас так само.

    ну а так то всі чуть не вмерли. тільки й чуєш. а ті хто вмерли, а що раніше люди не вмирали?
  • PutnickFree

    так в Європі вже всі щеплені по 3-4-5 разів правильними вакцинами, що за справи?

    всі ті вакцини, як виявилося, до одного місця!

    Leopard Leoparda reply PutnickFree

    я вакцинувалась і не хворію нічим застудним вже місяці 4

    PutnickFree reply Leopard Leoparda

    а я не вакцинувався, у лютому чимось хворів з тих пір не хворію і шо? ;)

    а восени знову всі підряд хворіти почнуть

keyboard_arrow_up