Коронавірус та карантин: головні новини 9 квітня

Коронавірус та карантин: головні новини 9 квітня
  • Дані про кількість хворих, летальних випадків та тих, хто подолав COVID-19, постійно змінюються.

  • За актуальними новинами щодо цього слідкуйте разом із vsim.ua.

Життя багатьох українців в умовах карантину ніби призупинилося. Особливо так може здатися тим, хто дотримується рекомендацій і більшість часу проводить вдома. Разом із тим потрібно знати, що відбувається у світі, Україні, Хмельницькому та області із карантином, COVID-19 та іншим, що з цим пов'язано. Але новин про це все настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

У цій новині ми збиратимемо найбільш важливу та цікаву інформацію. Основне їхнє географічне спрямування — Хмельницький та область. Але й про Україну та світ ми не забудемо. Слідкуйте за оновленнями, щоб бути в курсі найважливішого.

Головні новини 9 квітня

19:50 — на Хмельниччині зафіксували два нові випадки COVID-19 — у Хмельницькому та Шепетівці. Також Хмельницька ОДА повідомила про 14 підозр.

Відео дня

18:00 — заступник голови Хмельницької ОДА розповів деталі щодо ймовірної смерті медпрацівника у Хмельницькому. Нагадаємо, що жінка хворіла, а згодом померла. Її зразки відправили на аналіз до Києва. Роман Примуш розповів, що жінка мала пневмонію. Госпіталізували її 4 квітня, смерть настала 7 квітня. Експрес-тест показав позитивний результат, який викликав у медиків сумніви. Результатів ПЛР-тестування досі очікують із Києва.

17:50 — у Хмельницький надійшло 1470 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Сьогодні провели 172 тести, серед 14 виявилися позитивними, проте для встановлення діагнозу все одно потрібне ПЛР-тестування.

16:55 — у Хмельницький надійшов препарат «Плаквеніл», який використовують при лікуванні COVID-19. Інфекційна лікарня отримала 17 упаковок, яких вистачить на 70 курсів лікування.

15:40 — у міськраді пояснили, що означає «громадське місце» та які особливості це поняття має у Хмельницькому

14:00 — уряді послабив карантинні обмеження в Україні — дозволили працювати поштовим та кур'єрським установами, магазинам будматеріалів та хімчисткам. Також скасували обов'язок самоізоляції для окремих категорій громадян, які старші за 60 років.

13:10 — міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Сімашкевич заявив наступне:

«Враховуючи, що у жительки селища Жванець нашого району, медсестри Хотинської лікарні, виявлено коронавірус, розпочинаємо експрес-тестування кам'янчан:

  • хворих із пневмоніями;
  • медиків мобільних бригад;
  • лікарів інфекційного та приймального відділень;
  • працівників сімейних амбулаторій;
  • водіїв комунальних автобусів;
  • священнослужителів.»

12:20 — у Хмельницькій ОДА повідомили деталі щодо шістнадцятого випадку COVID-19 на Хмельниччині. Пацієнткою є медсестра, яка працює у Хотині Чернівецької області. Мешкає вона у Кам'янець-Подільського району. Лікується жінка амбулаторно.

11:00 — у світі зафіксовано загалом понад 1,5 мільйона випадків COVID-19. Зараз хворіють понад 1,1 мільйона людей, померли понад 88 тисяч, одужали понад 331 тисяча. Найбільше хворих зараз у США — понад 397 тисяч.

10:40 — МОЗ повідомило деталі щодо нових випадків COVID-19 в Україні, зареєстрованих минулої доби:

  • серед дітей зафіксовано 8 нових випадків
  • госпіталізували 91 пацієнта
  • померли 5 людей
  • найбільше нових випадків — у Києві, Чернівецькій, Львівській та Кіровоградській областях
  • дослідили 2396 зразків, у цілому з початку пандемії — 20 608

09:35 — МОЗ повідомляє про 16 випадків COVID-19 на Хмельниччині. Жодної інформації про останній поки немає. В Україні за добу зафіксували 224 нові випадки.

07:30 — в інфекційній лікарні 38 хворих, з них 1 дитина. Вчора госпіталізовано 6 хворих: 1 з кишковою інфекцією, 2 з грипом, 2 з ГРВІ, 1 з підозрою на COVID-19. У лікарні залишається 8 хворих на COVID-19 (4 мешканці міста), а також 5 осіб з підозрою, з них 2 особи з міста. Загалом хворих на COVID-19 станом на 07:30 в області 15, серед них 7 — мешканці Хмельницького. Хворих з пневмоніями в інфекційній лікарні 21, у міській лікарні — 10, у дитячій — 7.

Головні новини 8 квітня

20:30померла працівниця Хмельницької центральної районної лікарні. У неї запідозрили COVID-19, результатів тестування чекають із Києва.

20:15 — цієї неділі, 12 квітня, католики відзначатимуть Великдень. Священики розповіли, як будуть відбуватися святкові заходи у Хмельницькому.

18:00 — у МОЗ розповіли, як потрібно лікувати COVID-19 удома.

17:00 — прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що говорити про послаблення карантинних заходів в Україні можна буде лише у випадку зниження захворюваності на COVID-19. До того часу карантин в країні продовжать.

16:20 — на черговому брифінгу в ОДА розповіли, стан двох хворих із діагнозом COVID-19 погіршився. Обоє мешканці Шепетівки. Наразі за їх життя борються лікарі. Одного пацієнта підключили до апарата штучної вентиляції легень.

15:30 — Хмельницька інфекційна лікарня шукає 19 медичних працівників.

13:50 — у зв’язку зі зростанням кількості летальних випадків від COVID-19 МОЗ рекомендує тимчасово дотримуватись таких рекомендацій при проведенні ритуальних обрядів:

13:00 — для лікарень Хмельницького придбали обладнання на понад 10 мільйонів гривень.

11:30 — МОЗ повідомляє:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня

    хвиля заробітчан приперлась тільки тому що їх впустили
  • Юрій Гудок

    Жах просто. Карантин потрібно продовжувати обов'язково. Скоро на Пасху нова хвиля заробітчан і безліч заражень
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up